Cristian Mungiu, distins cu Ordinul Artelor şi Literelor

Cristian Mungiu, distins cu Ordinul Artelor şi Literelor

Cristian Mungiu, căştigătorul premiului Palme d'Or la Festivalul de la Cannes cu filmul "4 luni, 3 săptămâni şi 2 zile", a fost distins, în acestă seară, cu Ordinul de Cavaler al Artelor şi Literelor, informează Mediafax.

Înalta distincţie i-a fost înmânată de către ambasadorul Franţei la Bucureşti, Henri Paul, care a mărturisit că este o onoare să atribuie Ordinul de Cavaler al Artelor şi Literelor "unui cineast strălucit, care, cu puterea şi umanitatea filmului «4 luni, 3 săptămâni şi 2 zile», a impresionat publicul şi criticii din toată lumea".

"Cu dumneavoastră şi Cristi Puiu, cinematografia este mai mult deâct o industrie, este o artă", a remarcat ambasadorul francez.

La rândul său, Cristian Mungiu a dorit să sublinieze rolul decisiv pe care Franţa l-a avut în dezvoltarea culturii româneşti.

Ne puteți urmări și pe Google News

Ambasadorul Franţei a remarcat implicarea lui Cristian Mungiu "atât în proiecte internaţionale, precum Quinzaine des Realisateurs, cât şi interesul acestuia pentru dezvoltarea cinematografului românesc". "Cu caravana «4,3,2», Mungiu a cutreierat toată România", a declarat Henri Paul, care l-a descris pe regizor ca pe un "apărător al cinematografiei româneşti".

CITIŢI ŞI: Începe Festivalul Filmului European

(21:10)