Evenimentul Zilei > Sport > Cristi Dulca, debut cu dreptul pe banca naţionalei de fotbal feminin a României
Cristi Dulca, debut cu dreptul pe banca naţionalei de fotbal feminin a României

Cristi Dulca, debut cu dreptul pe banca naţionalei de fotbal feminin a României

Naţionala de fotbal feminin a României a încheiat marţi seară, cu un succes, campania de calificare la Campionatul European din 2022. Tricolorele s-au impus la limită, în deplasarea din Croaţia, cu scorul de 1 - 0, graţiei unui gol marcat de atacantul Mihaela Ciolacu.

Cristi Dulca, debut cu dreptul pe banca naţionalei de fotbal feminin a României.

Aflat la debutul pe banca tehnică a primei reprezentative, Cristian Dulca a repurtat, alături de Teodora Meluţă şi celalte coechipiere ale sale, o victorie mare, pe stadionul „Aldo Drosina”.

În urma unei prime reprize echilibrate, încheiate la egalitate (0 – 0), jucătoarele din ţara noastră au reuşit să treacă rapid, în avantaj, pe tabela de marcaj, în startul celei de-a două părţi a disputei găzduite de localitatea croată Pula.

Tânăra fotbalistă a campioanei Olimpia Cluj, Mihaela Ciolacu, a punctat decisiv, la numai opt minute după întoarcerea de la cabine şi a adus trei puncte României, care îşi păstrează astfel cea de-a treia poziţie în Grupa H.

Dulca, încântat de atmosfera de la lotul naţional

Numit la cârma tricolorelor la mijlocul lunii ianuarie, în locul lui Mirel Albon, Cristi Dulca s-a arătat încântat de atmosfera pe care a găsit-o la lotul naţional. Selecţionerul în vârstă de 48 de ani a lăudat, de asemenea, atitudinea de care au dat dovadă cele douăzeci de tricolore convocate pentru confruntarea din Croaţia.

Pentru mine, este prima experienţă la acest nivel. Nu mă aşteptam să fie atât de bine. Fetele au răspuns bine şi s-au pregătit bine la antrenamente. Am întâlnit un grup foarte unit, care a jucat de mult timp împreună şi acest aspect e foarte important. Am fost surprins plăcut de modul în care fetele tratează antrenamentele şi de profesionalismul pe care îl arată în afara terenului” le-a caracterizat Dulca pe noile sale eleve.

Dulca speră într-o calificare la Mondiale

Tehnicianul care a pregătit, în perioada 2015 – 2018, şi naţionala masculină sub 21 de ani a României, cere în continuare disciplină şi concentrare din partea tricolorelor şi visează la o calificare istorică la Campionatul Mondial.

În primul rând, contează disciplina, modul în care fetele gestionează momentele importante din timpul unui joc şi, bineînţeles, ambiţia de care e nevoie să dea dovadă. Naţionala feminină e una frumoasă, care îşi doreşte performanţă. Jucătoarele au ambiţie şi le văd cum se luptă la antrenament să câştige fiecare minge. Sper ca, în cel mai scurt timp, să vină oamenii pe stadion şi îmi doresc că viitoarea campanie să ne aducă o calificare la Mondiale” a încheiat, pe un ton optimist, noul selecţioner al primei reprezentative feminine.

Cu un bilanţ de patru succese şi tot atâtea înfrângeri înregistrate în aceste preliminarii, selecţionata tricoloră a fost devansată de Begia şi Elveţia şi a ratat prezenţa la turneul final de anul viitor.