EXPLOZIV! Judecătorul Cristi Danileț informa DNA despre audierea unor martori. Documentul care dovedește TOT - Foto în articol
Editura Evenimentul si Capital

EXPLOZIV! Judecătorul Cristi Danileț informa DNA despre audierea unor martori. Documentul care dovedește TOT - Foto în articol

Autor: | | 0 Comentarii | 6196 Vizualizari

Noi informații despre activitatea judecătorului Cristi Danileț ies le iveală. Atunci când era membru al Consiliului Suprem al Magistraturii, magistratul ar fi mers prin instanțe pentru a aduna informații pentru DNA.

Site-ul Luju.ro scrie că dovada acestor dezvăluri este o sesizare pe care Danileț către procurorul DNA Ciprian Man și pe care Lumeajustitiei.ro o prezintă în exclusivitate.

Această sezizare a fost făcută imediat după ce Danileț a fost audiat în calitate de martor, în 19 octombrie 2015, în dosarul de şantaj. Mai concret, nota trimisă către Man judecătorul raportează că a informat structura centrală a DNA în legătură cu aspecte din instanţele orădene, pe care le-a sesizat în urmă unei vizite de lucru.

Astfel, fostul membru CSM îi transmite lui Man că avocatul Ioan Sava şi-ar fi permis să facă „alegatii nepermise” la adresa procurorului DNA, pe care l-a numit inclusiv „infractor”.

Iată notă judecătorului Cristi Vasilică Danileţ către procurorul DNA Ciprian Man

„Către Direcţia Naţională Anticorupţie,

Serviciul teritorial Oradea

Domnule procuror-şef,

Subsemnatul Cristi Danileţ, judecător şi membru CSM, va înştiinţez că în dată de 27 octombrie 2015 am informat în scris pe preşedintele CSM, respectiv în dată de 29 octombrie 2015 am informat în scris structura centrală a DNA cu privire la câteva aspecte sesizate la instanţele orădene în urmă unei vizite de lucru precum şi la modul în care s-a desfăşurat audierea mea că martor în Dosarul penal nr. 81/35/2014 la Curtea de Apel Oradea.

Astfel, am arătat că în dată de 19 octombrie 2015 m-am prezentat în faţă completului de judecată unde am fost citat pentru a fi audiat că martor la Curtea de Apel Oradea în dosarul de şantaj avându-l că inculpat pe avocatul local Sava, persoană vătămată fiind judecătoarea Crina Muntean.

În cursul audierii mele, inculpatul Sava şi-a permis să facă alegatii nepermise la adresa procurorului de şedinţa, şef al DNA Oradea, i-a adresat cuvinte nepermise, inclusiv apelativul 'infractor'.

După ce am depus declaraţie de martor, m-am întâlnit cu un vechi prieten din Oradea, mediator Mihai Benchis. Acesta mi-a spus că în urmă cu ceva timp a fost căutat de avocata Anca Susan, fosta stagiară a avocatului inculpat Sava care i-a propus să depună o declaraţie împotriva mea. Mediatorul ar fi trebuit că în procesul de şantaj să se prezinte că martor şi să declare că eu îl duşmănesc pe avocat, urmând astfel să fiu decredibilizat cu privire la declaraţia pe care urmă să o dau în această cauza. Mediatorul a refuzat acest lucru.

Precizez că singurele contacte pe care le-am avut eu cu avocatul Sava au fost strict în calitate profesională în perioada 2009-2010 când am activat la Judecătoria Oradea. Nu am avut niciodată vreo discuţie personală cu el şi cu atât mai puţin vreun conflict cu el.

Mai precizez că în cursul audierii avocatul Sava mi-a adresat întrebarea şi a făcut afirmaţia că la o adunare a magistraţilor din Oradea la care ar fi participat şi doamna Muntean aş fi făcut afirmaţii la adresa lui cum că de ce mai pledează în instanţa, după care aş fi participat la o masă ea la un hotel din Oradea. Or, eu am fost anul acesta la Oradea doar cu prilejul adunării de bilanţ al activităţii Judecătoriei Oradea pe anul anterior unde nu a participat doamna Muntean, ci preşedintele Curţii, domnul Rus şi nu s-a pus în discuţie activitatea vreunui avocat din Oradea, iar cu doamna Muntean nu am fost la masă, cu atât mai puţin la hotel, cu acel prilej. Ci colegii de la Judecătorie au organizat o cină la un restaurant unde a participat preşedinta Judecătoriei şi preşedintele Curţii de Apel”.

Pagina 1 din 1Stirile zilei

Alte articole din categoria: Justiţie

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI

Articole salvate