Evenimentul Zilei > Justitie > Judecătorul Cristi Danileț a cucerit Internetul cu o cugetare virală: „Una e interesul poporului, alta e interesul public”
Judecătorul Cristi Danileț a cucerit Internetul cu o cugetare virală: „Una e interesul poporului, alta e interesul public”

Judecătorul Cristi Danileț a cucerit Internetul cu o cugetare virală: „Una e interesul poporului, alta e interesul public”

Face ce face şi judecătorul Vasilică-Cristi Danileț acaparează periodic prim-planul în mediul online. Ultima faptă de vitejie a magistratului are legătură cu modul în care acesta înţelege cum „funcționarii și magistrații se supun legii, nu poporului”.

Conform activenews.ro, „afirmația stupefiantă a judecătorului Cristi Danileț, fost membru al Consiliului Superior al Magistraturii (CSM)” a devenit virală la puţin timp după publicare.

„Într-o dispută pe facebook, acesta a scris că interesul poporului poate fi diferit de interesul public. Poate, dar într-un stat totalitar”, au remarcat jurnaliştii sursei citate.

Postarea lui Danileț: „Unii de-abia acum află că funcționarii și magistrații se supun legii, nu poporului. Că una e interesul poporului, alta e interesul public. Că dacă ești plătit din bugetul de stat, nu înseamnă că ești plătit din banii poporului.”

Mesajul a atras multe comentarii ironice din partea celor care urmăresc activitatea magistratului.

Amintim că la începutul anului, magistratul a fost autorul unui alt derapaj memorabil. Fostul consilier al Monicăi Macovei (n.r. – în perioada în care a fost ministrul Justiţiei) spunea că „pedofilii sunt bolnavi, trebuie ajutați nu condamnați”. 

În 2017, judecătorul reitera că în România nu există „nici familie”, nici „familie tradițională”, susținând în același timp, căsătoriile homosexuale. Tot în 2017, el lăuda decizia unui club clujean de a anula concertul trupei „La Familia” pentru că artiștii susțin Referendumul pentru Căsătorie și familia naturală.

O altă ieşire în decor memorabilă a fost înregistrată şi în 2016, când acelaşi magistrat insinua că zoofilia este în regulă, „dacă animalul nu țipă de durere”. „Logică forte”, fără dubii…

 

 

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.