Cristi Chivu pleacă de la Inter. Antrenorul i-a ascultat sfatul lui Mircea Lucescu

Cristi Chivu pleacă de la Inter. Antrenorul i-a ascultat sfatul lui Mircea Lucescu Cristi Chivu pleacă de la Inter. Sursa Foto: Arhiva EVZ

Cristi Chivu (43 de ani) pleacă de la Inter, după șase ani petrecuți la echipele de juniori ale lui Inter. În 2022 câștiga titlul de campioană cu formația Primavera.

Cristi Chivu pleacă de la Inter

Anunțul despre plecarea de la Inter a fost făcut după meciul cu Sassuolo U19. Cristi Chivu a pierdut cu 1-3 în semifinalele play-off-ului campionatului Primavera 1:

„Cu meciul ăsta s-a încheiat aventura mea la grupele de juniori de la Inter. Le mulțumesc tuturor, au fost șase ani fantastici. O perioadă în care am lucrat cu inima.

Viitorul? Nu știu. Acum am nevoie de câteva zile de vacanță”, a declarat Cristi Chivu.

Ne puteți urmări și pe Google News

Cristi Chivu, Inter

Antrenorul caută o echipă de seniori

Cel mai probabil, Cristi Chivu își dorește acum să preia o echipă de seniori dintr-un campionat puternic.

A fost vehiculată și varianta a fostul mare internațional român să ajungă antrenor secund la Ajax:

„Sfârşitul unui ciclu? Am început cu U14 şi 10 dintre ei sunt încă aici. Aş putea spune că da, călătoria mea cu echipele de juniori ale lui Inter să opreşte aici. Vreau să le mulţumesc tuturor, celor care mi-au dat şansa să fac asta, grupurilor fantastice din 2003, 2004 şi 2005.

Mergem mai departe. Ce urmează? Nu ştiu încă. Voi avea nevoie de câteva zile de odihnă. Au fost şase ani fantastici, am dat totul, cu inima şi cu cunoştinţele mele. Am învăţat atât de multe lucruri de la aceşti băieţi”, a spus Chivu, citat de fcinter1908.it.

Cristi Chivu, Inter

Cristi Chivu i-a urmat sfatul lui Mircea Lucescu

În aprilie, Mircea Lucescu anunţa că a vorbit cu Cristi Chivu. Acesta l-a sfătuit pe tânărul antrenor să renunţe la echipele de juniori şi să facă pasul spre seniori.

Chivu ar fi primit oferte chiar și de la Dan Șucu, să preia echipa Rapidului. Mihai Rotaru l-ar fi vrut de asemenea la Universitatea Craiova:

„Depinde doar de Chivu dacă revine în România. El are o carieră bună la nivel de juniori. Am discutat cu el și i-am zis gata, e timpul să mergi la seniori!

El e destul de apreciat peste tot! Nu m-ar mira să ajungă la o echipă mare”, a declarat Mircea Lucescu.