Evenimentul Zilei > Monden > Crin Antonescu este șomer, fără venituri? Cine l-a dat de gol pe fostul lider PNL
Crin Antonescu este șomer, fără venituri? Cine l-a dat de gol pe fostul lider PNL

Crin Antonescu este șomer, fără venituri? Cine l-a dat de gol pe fostul lider PNL

Fostul lider al PNL, Crin Antonescu, este șomer de aproape șase ani, de când s-a retras din politică conform declarațiilor de avere ale soției sale, comisarul european Adina Vălean.

 

De șase ani, după ce a pierdut funcția de președinte al PNL, în 2014, Crin Antonescu s-a retras de pe scena politică și din viața publică. A mai apărut foarte rar în public, spre deosebire de soția sa, Adina Vălean, care a rămas în prim-planul politicii, făcând carieră în Parlamentul European.

După 1990, Crin Antonescu a avut o carieră spectaculoasă, avansând de la profesor de istorie la țară și muzeograf, până la pozițiile de ministru, parlamentar, președinte interimar al României și lider al PNL.

Încă din anul 2014, imediat după alegerile parlamentare, Antonescu a decis să își dea demisia din funcția de președinte al PNL. După care a promis că se retrage total din politică, gest pe care l-a și făcut.

Încă din 2014, de la momentul retragerii sale, au apărut tot felul de zvonuri în legătură cu ocupația sa. S-a speculat, inclusiv, că fostul lider PNL s-ar fi mutat la Bruxelles, ca să fie aproape de soția sa, în prezent comisar European.

Se pare că Antonescu nu a plecat la Bruxelles ci a rămas în România și se ține departe de viața publică, în casa familiei de la Băneasa. Aici locuiește singur, în cea mai mare parte a timpului, având în vedere că Adina Vălean face naveta în capitala Europei.

În ceea ce privește ocupația, în declarațiile de avere depuse la Parlamentul European de soția sa, Adina Vălean, fostul lider al PNL figurează fără. Potirivit documentelor asumate de Adina Vălean în 2019 și 2020, soțul ei, Crin Antonescu „nu are în prezent ocupație”.

Din acest motiv în dreptul lui nu apare nici o sursă de venit, însă câștigurile Adinei Vălean, în jur de 7.000 de euro pe lună, sunt mai mult decât suficiente ca să acopere nevoile familiei.

Trebuie spus că Adina Vălean este membru al Parlamentului European din anul 2007, fiind aleasă imediat după ce România a aderat la Uniunea Europeană. Cei doi, Crin Antonescu și Adina Vălean s-au căsătorit, în septembrie 2009, la Bruxelles conform Rețete și Vedete.