Passaris a fost condamnat la închisoare pe viață, după ce în anul 2001 a ucis două persoane, la București. Lista crimelor comise de ”fiara din Balcani” este mult mai lungă, fiind așteptat de autoritățile din Grecia, unde trebuie să răspundă pentru moartea a cinci polițiști.

După ce a executat 20 de ani, zi la zi, Passaris a avut dreptul de a cere liberarea condiționată, și asta pentru că legile din țara noastră le dau voie celor condamnați la închisoare pe viață să solicite acest lucru. De regulă, instanțele de judecată admit aceste cereri, cam după doi ani de la împlinirea perioadei de 20 de ani.

„Respinge cererea de liberare condiţionată formulată de petentul Konstantinos Passaris, în prezent aflat în executarea pedepsei în Penitenciarul Arad şi dispune rediscutarea situaţiei petentului după data de 26 august 2021. Obligă petentul la plata sumei de 400 lei cu titlu de cheltuieli judiciare avansate de stat. Dispune virarea din fondurile Ministerului Justiţiei în contul Baroului Arad a sumei de 313 lei reprezentând onorar avocat din oficiu. Cu drept de contestaţie în 3 zile de la comunicare”, au decis judecătorii de la Arad, unde a fost transferat de la Gherla, și asta pentru că la acest penitenciar a existat un grav incident de securitate, după ce în celula lui Passaris a fost descoperit un telefon mobil.

Passaris mai are voie să solicite liberarea conditionată peste un an.

Povestea tristă a criminalului Passaris

Între anii 2000 și 2001, presa din Grecia susținea că Passaris era considerat unul dintre cei cruzi criminali. Era liderul unei bande deosebit de periculoase, fiind acuzat că a ucis cinci poliţişti greci. În cele din urmă, în februarie 2001, Passaris a fost arestat de polițiștii eleni, dar a reușit să evadeze din arestul Poliției din Atena, unde a simulat o criză de epilepsie. Pe drum spre spital, ambulanța în care se afla a fost atacată de către membrii bandei sale, care au deschis focul.

În august 2001, polițiștii eleni au reușit să îl localizeze pe Passaris, în Atena, dar acesta a reușit din nouă fugă, chiar dacă pe urmele sale au fost trimiși 50 de polițiști. Ulterior, ”fiara din Balcani” a ajuns în România, cu un pașaport fals, și a atacat o casă de schimb valutar din Galați, apoi a comis un jaf similar la Cluj, și apoi un altul la București, care s-a soldat cu două crime. Passaris și iubita lui au intrat înarmați în casa de schimb valutar din București și i-a ucis pe cei doi angajați, și a furat suma de 56.000 de lei.

După ce va fi eliberat din închisorile românești, Passaris va fi preluat de autoritățile elene care îl vor judeca pentru cele cinci crime comise în peninsulă, victime fiind polițiști. Konstantinos Passaris riscă să nu mai vadă lumina zile niciodată, și asta pentru că în Grecia va fi condamnat tot la închisoare pe viață.