Un criminal rus, eliberat ca recompensă pentru că a luptat în război

Un criminal rus, eliberat ca recompensă pentru că a luptat în război Criminal, recompensat pentru că a fost în război. Sursa foto: Twitter

Caz șocant în Rusia, acolo unde un bărbat, care se încadra la omor calificat, a fost scăpat de justiție. Recompensa a venit pentru că a luptat pe frontul din Ucraina.

Autorităţile ruse au graţiat un bărbat care fusese închis pentru uciderea partenerei sale în 2021, după ce acesta a luptat mai puţin de trei luni în Ucraina, unde a ajuns după ce a fost recrutat din închisoarea în care îşi ispăşea pedeapsa, a relatat marţi canalul Dojd, preluat de agenţia EFE.

"După cum se spune, el este acum liber de păcat în faţa lui Dumnezeu. Este liber. A fost graţiat. Începe de la zero", a declarat mama sa, citată de sursa menţionată.

Decizie uluitoare luată de justiția din Rusia. Un criminal a fost pus în libertate, pentru că a luptat pe frontul din Ucraina

Bărbatul graţiat, Viaceslav Samoilov, a fost condamnat în 2022 la 9 ani şi jumătate de închisoare după ce şi-a ucis partenera, Olga, în vârstă de 33 de ani, în apartamentul pe care îl împărţeau în regiunea Arhanghelsk (nord).

Ne puteți urmări și pe Google News
Colegul lui Gică Hagi, despre coșmarul petrecut în închisoare.

Un fost coleg al lui Gică Hagi, traumatizat după anii petrecuți în închisoare. Sursa foto: Tinnakorn Jorruang | Dreamstime.com

Samoilov, care a dezmembrat corpul victimei şi i-a ascuns capul şi membrele, a fost recrutat în închisoare şi a petrecut mai puţin de trei luni pe front, de unde s-a întors după ce a fost rănit.

Mama bărbatului susţine că fiul ei ar fi plecat la război chiar dacă nu ar fi fost condamnat pentru crimă, aşa cum a făcut fratele său mai mic.

"El tocmai s-a întors din spital. Încă nu poate lucra, îl dor braţul şi piciorul", a explicat ea.

Tactica anunțată de Prigojin

Şeful grupului de mercenari Wagner, Evgheni Prigojin, a afirmat recent că a încetat să mai recruteze bărbaţi în închisorile ruseşti, lucru pe care ministerul rus al Apărării ar continua să îl facă, potrivit organizaţiilor pentru drepturile omului.

Preşedintele rus, Vladimir Putin, a confirmat la jumătatea lunii iulie că a graţiat deţinuţii recrutaţi pentru a lupta în ţara vecină.

Zeci de mii de foşti deţinuţi ar fi murit în Ucraina de la începutul războiului, în februarie 2022, conform activiştilor, conform Agerpres.