Evenimentul Zilei > International > SERVICIILE SECRETE au făcut PUBLICĂ arestarea unui CRIMINAL căutat prin INTERPOL din 2004
SERVICIILE SECRETE au făcut PUBLICĂ arestarea unui CRIMINAL căutat prin INTERPOL din 2004

SERVICIILE SECRETE au făcut PUBLICĂ arestarea unui CRIMINAL căutat prin INTERPOL din 2004

Ucrainienii au anunțat arestarea unui criminal rus care era căutat de Interpol pentru uciderea, în 2004, la Moscova, a unuia dintre cei mai apreciați jurnaliști.

Suspectul, originar din Cecenia, este acuzat că l-a ucis pe redactorul-șef al ediției ruse a revistei americane Forbes, americanul Paul Klebnikov, relatează AFP.

Reținerea a avut loc la Kiev, a anunțat Serviciul de Securitate ucrainean (SBU) într-un comunicat.

"Potrivit informațiilor furnizate de Interpol, bărbatul a participat la o serie de asasinate la comandă, între care și uciderea redactorului-șef al Forbes, cetățeanul american Paul Klebnikov" și cea a unui responsabil guvernamental cecen de la acea vreme, a precizat sursa citată.

Paul Klebnikov, 41 de ani, cunoscut pentru anchetele sale jurnalistice privind privatizările controversate din anii 1990 din Rusia, a fost împușcat mortal în iulie 2004 la Moscova, provocând o vie emoție în rândul jurnaliștilor și îngrijorări privind libertatea presei în Rusia.

El lucra pentru revista Forbes de aproape 15 ani și publicase mai multe anchete privind oameni de afaceri ruși.