Autorul unei crime înfiorătoare a fost condamnat de magistrați ai Tribunalului vaslui la 19 ani de închisoare. Ironia sorții, autorul, Costică Ciobotaru, are doar 19 ani, exact cât sentința primită. Cu un gest nebunesc, el a înjunghiat un bătrân, din comuna Dânceni, degeaba: a vrut să îl jefuiască dar nu a găsit banii de înmormântare pe care bietul om îi strânsese.

Magistratii Tribunalului Vaslui au decis condamnarea tânărului la 19 ani de închisoare si l-au obligat să plătească 9.570 de lei, cheltuieli judiciare către stat. De asemenea, criminalul a mai primit o pedeapsă complementară de 5 ani, de interzicerea unor drepturi, după ce-si va ispăși pedeapsa, transmite vremeanoua.ro.

Crima înfiorătoare a avut loc anul trecut, pe 25 iunie, la primele ore ale dimineții. Bătrânul de 88 de ani a sfârșit sub o ploaie de lovituri de cuțit. Criminalul era primit, deseori, de victimă în curte si primea de mâncare. Anchetatorii au stabilit faptul că, în acea noapte, Costică Ciobotaru petrecuse la discoteca din sat, având în buzunar 20 de lei, cu care și-a luat băutură. Spre dimineață, când a rămas fără bani, a decis să îl jefuiască pe bătrânul Ion Vizitiu, despre care știa că ar avea ceva bani puși deoparte, pentru înmormântare.

„Spre dimineată, în jurul orei 5,00, s-a dus la bătrân acasă, cu scopul de a face rost de bani. Știa că este pensionar si că are bani pusi deoparte. Victima nu dormea, ci se uita la televizor. A intrat peste el în cameră si i-a cerut bani. Bătrânul i-a spus că nu are și l-a poftit afară. Individul a pus apoi mâna pe un cuțit aflat în camera bătrânului si i-a aplicat mai multe lovituri în spate. A început să caute prin casă si chiar dacă a scotocit într-un anumit sertar, el nu a observat banii, găsiti apoi de anchetatori. Suspectul principal a fost identificat si reținut”, a declarat, la acea vreme, procurorul de caz.

Bătrânul ucis era rudă a primarului din Drânceni, Gelu Pecheanu. La momentul comiterii faptei, edilul a povestit că criminalul era un tânăr cu un trecut penal bogat. De asemenea, la aflarea veștilor legate de condamnarea lui Ciobotaru, Pecheanu a declarat că alcoolul și lipsa de educație sunt principalii factori care au condus la asemenea fapte.

 

Te-ar putea interesa și: