Ministrul afacerilor interne, Nicolae Moga, a anunțat că, împreună cu secretarul de stat Gheorghe Nucu Marin, se deplasează la Caracal „pentru a se asigura că verificările privind modul în care au acționat polițiștii vor fi efectuate cu celeritate astfel încât eventualele nereguli să fie identificate și să fie dispuse cele mai drastice măsuri împotriva celor vinovați, având în vedere gravitatea situației de la Caracal”. Decizia a fost luată „în urma discuțiilor cu prim-ministrul Viorica Dăncilă.

De asemenea, MAI transmite că, la ordinul ministrului Nicolae Moga, la Caracal se deplasează și șeful Poliției Române, chestor general de poliție Buda Ioan, și șeful Corpului de Control al ministrului, comisar-șef de poliție Ionică Iulian-Vincențiu.

„Ministrul Nicolae Moga a atras atenția că nu va tolera niciun fel de ezitare sau încercare de ascundere a adevărului cu privire la condițiile în care a fost posibilă o astfel de tragedie. Dacă se va dovedi că polițiștii au greșit în modul în care au acționat, pedeapsa față de ei va trebui să fie drastică”, precizează MAI.

De asemenea, inspectorul general al Poliției Române, chestor general de poliție Ioan Buda, se deplasează în Caracal, pentru a coordona activitățile la fața locului, anunță IGPR.

De asemenea, din dispoziția inspectorului general al Poliției Române, împuternicirea adjunctului inspectorului șef al Inspectoratului de Poliție Județean Olt, comisar-șef de poliție Alexe Nicolae Eugen, aflat la comanda unității, a încetat.

Totodată, conducerea Poliției Române a dispus trimiterea unei echipe din cadrul Direcției Control Intern – I.G.P.R., pentru a verifica modul de intervenție și acțiune al polițiștilor în cazul de la Caracal.