Pete Ortiz, în vârstă de 75 de ani, s-a predat autorităților la 55 de ani după ce a fost acuzat de "crimă din răzbunare". La 22 decembrie 1962, Joe Ovalle în vârstă de 26 de ani și fiul său s-au întors acasă de la cumpărăturile de Crăciun. De îndată ce copilul a intrat în casă, Ovalle a fost împușcat de trei ori. Gloanțele l-au lovit în abdomen și piept cu un pistol calibrul 38. A fost declarat mort la sosirea la spitalul Robert B Green.

Potrivit San Antonio Express-News, Frank Luna Juarez, în vârstă de 28 de ani, a fost arestat și acuzat în moartea lui Ovalle, dar un al doilea suspect era încă în libertate. După arestarea lui, Juarez a declarat poliției că nu este criminalul și nici nu a participat la faptă.

Ulterior, el a spus autorităților că el și Ortiz, atunci în vârstă de 20 de ani, au fost angajați pentru suma de 1.000 de dolari de către un alt om pentru a-l ucide pe Ovalle, despre care se spune că este un informator pentru agenții federali ai narcoticelor.

Juarez a fost condamnat la 99 de ani de închisoare, iar Ortiz a fugit de la autorități înainte de a fi arestat. În cele din urmă, el s-a predat zilele trecute judecătorului Frank Castro în San Antonio, la 55 de ani de la comiterea faptei, fiind ulterior eliberat pe cauțiune și monitorizat cu ajutorul unui dispozitiv special până la aflarea unei noi sentințe, acesta atacând deciziile judecătorilor pe motiv că faptele s-au prescris.

Sursa: DailyMailUK