Evenimentul Zilei > Actualitate > Crimă pasională la Suceava! Soțul gelos l-a ucis pe amantul soției
Crimă pasională la Suceava! Soțul gelos l-a ucis pe amantul soției

Crimă pasională la Suceava! Soțul gelos l-a ucis pe amantul soției

Zeci de polițiști de la IPJ Suceava au acționat în noaptea de joi spre vineri, pe raza localității Costișa, pentru a căuta un bărbat de 27 de ani, acuzat de omor.

Din primele informații, bărbatul acuzat de crimă se numește Dănuț Gheorghiță Sofronie, în vârstă de 27 de ani. În cursul serii de joi, Sofronie și-a urmărit soția, alături de care nu mai locuia de câteva luni, și a descoperit că aceasta avea un amant, în vârstă de 51 de ani.

Potrivit polițiștilor de la IPJ Suceava, Sofronie i-a urmărit pe cei doi până în zona satului Costișa, unde l-a atacat pe amant, lovindu-l cu un cuțit în zona gâtului. Medicii legiști care au ajuns la locul crimei au declarat că victima a murit aproape instantaneu, și că avea gâtul secționat.

După ce a comis crima, Sofronie a fugit și s-a ascuns în zona satului Costișa, dar a fost repede reperat cu ajutorul unui câine de urmă. Acesta a fost reținut pentru 24 de ore și urmează să fie prezentat în fața unui judecător de la Tribunalul Suceava, cu propunerea de arestare preventivă. Dacă va fi găsit vinovat va risca o pedeapsă cu închisoarea de până la 25 de ani.

Dănuț Sofornie a mai fost condamnat în 2017, la un an și zece luni de închisoare, pentru ultraj. El a condus sub influența băuturilor alcoolice, după care i-a atacat pe polițiștii care l-au oprit, lovindu-l pe unul dintre aceștia cu pumnul în față.

Foto: Monitorul de Suceava