Evenimentul Zilei > Actualitate > CRIMA DIN JOSENI. Ucigaşul va fi supus unei expertize psihiatrice
CRIMA DIN JOSENI. Ucigaşul va fi supus unei expertize psihiatrice

CRIMA DIN JOSENI. Ucigaşul va fi supus unei expertize psihiatrice

Robert Lorincz, cel care l-a împuşcat pe viceprimarul comunei Joseni, din judeţul Harghita va fi supus unei expertize psihiatrice.

Avocatul lui Robert Lorincz, bărbatul acuzat de uciderea fostului viceprimar Csala Zsolt a declarat pentru EVZ că a cerut Seviciului de Medicină Legală Mureş expertizarea psihiatrică a clientului său.
Alexandru Pantea a adăugat că au fost plătite două expertize în acest scop. "Expertiza psihiatrică este necesară pentru a se stabili discernământul clientului meu la data producerii omorului în condiţiile în care fusese abuzat sexual de cel împuşcat", a explicat avocatul Pantea. 
Robert Lorincz, sau Robi, cum este cunoscut printre localnicii din Joseni este încarcerat la Penitenciarul Târgu Mureş. Avcatul Pantea, cel care l-a apărat în instanţă şi pe Victor Atanasie Stănculescu în Dosarul Revoluţiei de la Timişoara a mai spus că va cere strămutarea procesului de la Târgu Mureş pe motiv că acolo "este influenţa UDMR".
"Se ştie că victima era membru UDMR şi avea cunoştinţe în rândul acestei formaţiuni politice. Din acest motiv, consider că nu ne-au fost aprobate probele care le-am adus în favoare clientului meu. Este ciudat că Stănculescu care a fost acuzat de omor deosebit de grav şi uciderea a 64 de oameni a fost condamnat la 15 ani de închisoare iar Robi pentru omor calificat la 22 de ani", a declarat avocatul Pantea.
Viceprimarul Csala Zsolt a fost împuşcat în casa lui de vacanţă din comuna Joseni, pe 22 aprilie anul trecut.