Potrivit anchetatorilor, acuzați de omorul deosebit de grav sunt fostul iubit al victimei și actuala lui prietenă.

Crima a avut loc pe 25 noiembrie 2018 și a fost mediatizată intens de presa spaniolă.

Victima a fost înjunghiată mortal în abdomen, fiind găsită într-o baltă de sânge.

Mario Tabanera și Rocío Martínez au fost condamnați pentru uciderea tinerei românce. Curtea nr. 4 din Alcorcón a decis însă ca Tabanera să fie cercetat în stare de libertate, sub contro judiciar, în timp ce Rocio este închisă la Madrid, în închisoarea Alcala-Meco.

Deși Mario Tabanera a intrat în închisoare pe 25 octombrie a anului trecut, el a fost eliberat pe 29 noiembrie prin ordin al Curții Provinciale din Madrid, sub control judiciar, fiind obligat să se prezinte pentru semnarea controlului judiciar la fiecare 15 zile în instanță.

Familia Denisei a contestat decizia instanei și, recent, Curtea de la Madrid a cerut, din nou, restituirea cauzei la instanța de fond in Alcoron, pentru a-l ancheta din nou în stare de arest pe Mario Tabanera în uciderea Denisei Drăgan.

Denisa Drăgan terminase de curând o relaţie cu Mario Tabanera şi încerca să își refacă viața. În ziua fatidică, Denisa se afla la noul ei iubit, iar în jurul orei 22.00 la ușă a sunat cineva. Fata nu se aștepta ca la ușă să fie chiar criminalul.

Rocio, iubita fostului partener al Denisei, Mario, îi trimitea Denisei mesaje anonime în care o amenința: „Voi plăti pe cineva să te omoare“, asta deși românca începuse o relație cu un alt băiat, Ivan.

După uciderea fetei, Rocio a fost reținută și închisă la Madrid în închisoarea Alcala-Meco. Aici ea le-a mărturisit colegilor de celulă că a ucis-o pe Rocio la cererea iubitului ei, Mario Tabanera. Amândoi au fost condamnați pentru uciderea tinerei românce.

Ancheta privind uciderea Denisei Drăgan a luat o nouă întorsătură pe octombrie 2019, când un martor protejat a mărturisit în fața instanței că Mario Tabanera era de față când Rocío a înjunghiat-o pe tânăra de cinci ori, asta deși bărbatul afirmase anterior că el a așteptat-o pe Rocio în mașină.

Mai mult, un alt martor protejat ar fi declarat că „Mario a ținut-o pe Denisa în timp ce Rocío a înjunghiat-o”, potrivit stiridiaspora.ro