Evenimentul Zilei > Politica > ATAC dur pentru Guvernul Dăncilă. Mizele de ultim moment în Parlamentul European: „Ar BLOCA fondurile europene”
ATAC dur pentru Guvernul Dăncilă. Mizele de ultim moment în Parlamentul European: „Ar BLOCA fondurile europene”

ATAC dur pentru Guvernul Dăncilă. Mizele de ultim moment în Parlamentul European: „Ar BLOCA fondurile europene”

S-au purtat discuții în cadrul Comisiei și în Parlamentul European ca urmare a condiționare a fondurilor UE de respectarea statului de drept, a declarat, luni, comisarul european pentru politică regională, Corina Crețu.

„A fost o discuţie întreagă şi în cadrul Comisiei şi în Parlamentul European legată de această legătură între fondurile europene şi respectarea statului de drept. Urmează să se ia o decizie în Consiliu. Eu cred că răspunde acestui principiu pe care îl avem foarte clar în Comisia Europeană şi Uniunea Europeană: toleranţă zero faţă de fraudă. Pe de altă parte, implementarea cu succes a tuturor proiectelor, dar şi respectarea valorilor şi principiilor Uniunii Europene.

Este evident. Atunci când o ţară vine în această familie vine şi cu drepturi, dar şi cu obligaţii. În calitate de comisar european, m-am luptat să fie pentru toate statele membre şi de asemenea să fie pe orizontală pentru că ideea la început a fost să fie numai asupra fondurilor de coeziune. Practic va fi afectat, dacă se va adopta de către Consiliu asupra tuturor fondurilor”, a declarat Corina Crețu.