Evenimentul Zilei > Economie > Creșterea salariului minim, discutată de Guvern
Creșterea salariului minim, discutată de Guvern

Creșterea salariului minim, discutată de Guvern

Premierul Dacian Cioloş s-a întâlnit, vineri, cu reprezentanţii sindicatelor pentru a discuta despre creşterea salariului minim. Ministrul Muncii, Claudia-Ana Costea, a precizat, înainte de discuţii, că problema majorării salariului minim pe economie se află pe agenda Guvernului, dar este nevoie de un studiu de impact privind efectele majorării asupra IMM-urilor, scrie romaniatv.net.

La începutul săptămânii, cinci confederaţii sindicale (CNS „Cartel ALFA”, CNSLR „Frăția”, BNS, CSDR, CSN Meridian) au cerut Guvernului să nu blocheze creşterea salariului minim pe economie de la 1 ianuarie.

„Astăzi, la ora 13,00, premierul îi primește pe reprezentanții confederațiilor sindicale reprezentative. Se va demara procedura în urma discuțiilor pe care le avem. Ministerul Muncii a prezentat și o să prezinte proiectul, care într-adevăr există și a fost redactat de Ministerul Finanțelor Publice împreună cu Comisia Națională de Prognoză, însă în ședința de Guvern din această săptămână s-a ridicat problema elaborării unui studiu pentru întreprinderile mici și mijlocii, care au semnalat o grevare a domniilor lor cu privire la majorarea în cuantumul pe care l-ați prevăzut pentru ianuarie 2016. Deci problema se află pe agenda Guvernului„, a anunţat ministrul Muncii, Claudia-Ana Costea.