Pentru moment s-a făcut un pas mic, dar foarte important pentru aflarea acestui răspuns care a obsedat şi obsedează generaţii: prin ordonanța din 1 noiembrie 2016, în “Dosarul Revoluției”, s-a dispus extinderea urmăririi penale, in rem, sub aspectul infracţiunii contra umanității, prevăzută de art. 439 alin. 1 lit. a, g, i și k Codul penal cu aplic. art. 5 Cod penal.  

Din actele ataşate dosarului rezultă că pentru păstrarea puterii, prin acțiunile desfășurate și măsurile dispuse, noua conducere politică și militară instaurată după data de 22.12.1989 a determinat uciderea, rănirea prin împușcare,  vătămarea integrității fizice și psihice, respectiv lipsirea de libertate a unui număr mare de persoane, fapte care se circumscriu condițiilor de tipicitate ale infracțiunii contra umanității prev. de art.

Cercetările urmează a fi reluate cu privire la toate faptele care au făcut obiectul dosarului nr. 11/P/2014, inclusiv cu privire la faptele comise după data de 22.12.1989 pe întreg teritoriul ţării, conform dispozițiilor reținute în încheierea de confirmare a redeschiderii urmăririi penale în cauză.

(function(t,e,s,n){var o,c,i;t.SMCX=t.SMCX||[],e.getElementById(n)||(o=e.getElementsByTagName(s),c=o[o.length-1],i=e.createElement(s),i.type=”text/javascript”,i.async=!0,i.id=n,i.src=[„https:”===location.protocol?”https://”:”http://”,”widget.surveymonkey.com/collect/website/js/iKpuA2IAMyfZMNbfGwz8IIzVbR31rCD1Q9kM9SJ3mI0FDYMBO20hQYZ6PpY00skV.js”].join(„”),c.parentNode.insertBefore(i,c))})(window,document,”script”,”smcx-sdk”);
Create your own user feedback survey

 

Te-ar putea interesa și: