Creatorul "FNI-ului de Rusia" revine cu un nou joc piramidal

Creatorul "FNI-ului de Rusia" revine cu un nou joc piramidal

Serghei Mavrodi, autorul celor mai mari fraude piramidale de la începutul anilor '90, a anunţat că a creat o nouă "reţea financiară".

După jocul piramidal prăbuşit în 1997, Serghei Mavrodi a fost condamnat la închisoare şi a primit interdicţia de a desfăşura activităţi financiare. A fost arestat în 2003 şi eliberat în 2007.

Serghei Mavrodi revine astăzi cu un mesaj postat pe site-ul său în care anunţă pregătirea unei noi "reţele financiare", anunţă Ria Novosti.

"Îmi cunoaşteţi situaţia. Nu am dreptul de a efectua tranzacţii, dar putem încă aplica un bun şi vechi principiu din judo: folosirea forţei adversarului împotriva lui. Toate tranzacţiile vor fi efectuate între investitorii înşişi (...) Nu voi atinge aceşti bani nici măcar cu un deget. Nici de-o singura copeica", scrie Serghei Mavrodi. Afacerea va fi lansată mâine.

Ne puteți urmări și pe Google News

Milioane de ruşi şi-au pierdut banii în urma jocului piramidal din anii '90, considerat cel mai mare din Rusia. Afacerea, lansată în 1989, s-a prăbuşit în 1997, după ce primii investitori şi-au retras banii. Valoarea totală a prejudiciului este estimată la 1,5 miliarde de dolari.

Născut în 1955, Serghei Mavrodi a fost pasionat în şcoală de matematică şi fizică. A absolvit Facultatea de Matematică Aplicată, din cadrul Institutului de Inginerie Electronică din Moscova. După ce a absolvit, a lucrat ca inginer şi ca matematician într-un institut de cercetare, relatează persona.rin.ru.

La începutul anilor '80 a fost coordonatorul unui grup de programatori. Perioada a coincis şi cu începutul său în afacerile ilegale. Intrase pe piaţa neagră a producătorilor de casete audio şi video contrafăcute şi începuse să câştige atât de bine încât, în 1981, a demisionat de la institut. Doi ani mai târziu a fost arestat pentru casete video contrafăcute, iar la scurt timp după eliberare a conceput, alături de fratele său, planul celui mai mare joc piramidal din istoria Rusiei.