Evenimentul Zilei > Politica > Craiovenilor începe să le placă Iohannis. Candidatul ACL, votat mai mult în turul doi decât în primul tur
Craiovenilor începe să le placă Iohannis. Candidatul ACL, votat mai mult în turul doi decât în primul tur

Craiovenilor începe să le placă Iohannis. Candidatul ACL, votat mai mult în turul doi decât în primul tur

Primarul Craiovei, Lia Olguţa Vasilescu, a publicat ieri pe Facebook un mesaj ironic faţă de victoria lui Klaus Iohannis în turul doi al alegerilor prezidenţiale, cerându-le iertare celor peste 60% din doljeni care au votat cu premierul. Cu toate acestea, potrivit rezultatelor finale din turul doi, Klaus Iohannis a fost votat de mai mulţi craioveni decât în turul întâi.

Craiovenii au votat masiv în turul doi cu candidatul ACL, diferenţa dintre acesta şi Victor Ponta fiind de doar 1.459 de voturi în favoarea lui Ponta, însă diferenţa a fost mai mică decât cea din turul întâi. În primul tur, premierul Victor Ponta a avut un avans consistent în Craiova.

Din totalul de 155.861 de voturi valabil exprimate, Ponta a obținut 78.660 (50,46%), iar Klaus Iohannis – 77. 201 (49,53%), potrivit datelor finale comunicate de Biroul Electoral Județean Dolj. În turul întâi, numărul de voturi valabil exprimate a fost de circa 128.000. Dintre acestea, Ponta obținuse votul a 54.604 craioveni (42,5%), iar Iohannis obținuse 29,4%, deci o diferență de 13% între cei doi, scrie gds.ro.

Candidatul PSD-UNPR-PC a câştigat alegerile la nivelul judeţului Dolj cu 60,6 procente, ceea ce a determinat-o pe Lia Olguţa Vasilescu, primarul Craiovei şi şefa filialei PSD din acelaşi oraş, să publice pe contul personal de Facebook un mesaj ironic la adresa preşedintelui ales al românilor.

"Vă cer iertare, doljeni care aţi votat 60 la sută Victor Ponta, că nu mai am curajul să demolez stadionul Oblemenco, pentru a construi unul nou!… Poate se va construi la Sibiu sau mai ştiu eu unde… Mi-e greu să cred că va fi în Oltenia… Azi nu mai am curaj să va spun că promisiunea mea se va împlini… Aşteptăm Diaspora acasă după ce şi-a luat ţară înapoi şi locurile de muncă promise, astfel încât şomajul să fie zero, că la Sibiu… Noi punem la dispoziţie terenul gratis şi lipsa taxelor şi impozitelor locale. Am înţeles că investitorii vin la pachet cu Johannis. Îi aşteptăm!", a scris Olguţa Vasilescu.

De remarcat este faptul că primarul Craiovei le cere iere doljenilor, nu şi craiovenilor, pentru faptul că nu are curajul să demoleze stadionul Oblemenco, din Craiova, pentru a construi unul nou, după cum notează şi gds.ro.


Lia Olguţa Vasilescu recidivează la capitolul tupeu: "Aşteptăm Diaspora acasă, după ce şi-a luat ţara înapoi. Le pun la dispoziţie teren"


Nu este primul mesaj controversat pe care edilul Craiovei îl postează pe reţeaua de socializare. După protestele din data de 8 noiembrie, Olguţa Vasilescu a avut o reacţie ironică, susţinând faptul că poate scoate în stradă mai mulţi susţinători ai premierului, chiar în oraşul al cărei primar este.

"Toate televiziunile sunt în delir că au ieşit 2000 de inşi în stradă. Aşa şi? Mâine suntem capabili să strângem 20 000, fără probleme, doar la Craiova. O facem şi noi? Facem război civil sau îl convinge cineva pe mutu ăla să iasă la dezbatere, să îl vadă lumea ce are în cap?", a scris Olguţa Vasilescu.


REZULTATE ALEGERI PREZIDENŢIALE BEC 2014 județ cu județ

 

 
 

Click aici pentru a vedea REZULTATE ALEGERI PREZIDENTIALE 2014, TURUL II, BEC.RO

REZULTATE FINALE ALEGERI PREZIDENTIALE 2014, TURUL II, judet cu judet.

Mai jos gasiti rezultatele finale pentru fiecare judet in parte. Ramaneti pe evz.ro pentru a afla usor si simplu REZULTATE FINALE ALEGERI PREZIDENTIALE 2014 in judetul tau si in Diaspora.