Evenimentul Zilei > EVZ Special > Crăciunul vine cu blocaje în trafic. Kilometri întregi de mers bară la bară
Crăciunul vine cu blocaje în trafic. Kilometri întregi de mers bară la bară

Crăciunul vine cu blocaje în trafic. Kilometri întregi de mers bară la bară

Din primele informații aflăm că traficul s-a intensificat considerabil în zona Valea Prahovei, undei coada de mașini se întinde de la Nistorești până în Busteni.

UPDATE: La Vama Siret, camioanele au de aşteptat aproximativ o oră pentru a ieşi din ţară. La Albiţa, timpul de aşteptare este de 50 de minute, iar la Halmeu de circa o jumătate de oră. În schimb, pentru autoturisme, traficul se desfăşoară normal şi nu se aşteaptă mai mult de 20 de minute.

În zilele precedente, însă, a fost aglomeraţie în unele puncte de trecere a frontierei, deoarece mulţi români care muncesc şi locuiesc în străinătate se întorc în ţară, pentru a petrece sărbătorile.

Peste 2.000 de km a străbătut un domn, tocmai din Franța, ca să fie acasă de sărbători. La întrebarea de unde sunteți, acesta a răspuns că:

„Din Brăila. Îmi e dor, sunt patriot, am 30 de ani de Franţa, dar sunt român. Muncim acolo, toată familia, pentru moment, dar mai revenim acasă, investim câte ceva”, a spus acesta.

O altă femeie din Slatina a venit tocmai din Italia pentru a fi aproape de familie.

„Mergem în Slatina. Am făcut atâta drum pentru a fi acasă, de sărbători. Văd că România e din ce în ce mai…”, a declarat aceasta.

La cele două vămi din Mehedinți,  Porțile de Fier 1 și 2, timpul de așteptare este redus. Polițiștii de frontieră îi sfătuiesc, pe cei care vor să vină acasă, să caute timpii de așteptare pe aplicația Trafic Online, pe pagina www.politiadefrontiera.ro și să aleagă vămile unde se așteaptă cel mai puțin.


UPDATE: Drumul către staţiunile de pe Valea Prahovei a început să se aglomereze şi se circulă în coloană la Comarnic şi Buşteni, după cum aflăm de la comisarul Ramona Tudor, de la Centrul Infotrafic al Poliţiei Române:

La această oră nu sunt semnalate evenimente rutiere sau efecte ale manifestărilor meteorologice care să impună oprirea circulației pe drumurile naționale sau pe autostrăzi. În schimb, valorile de trafic au început să crească pe Drumul Național 1 Ploiești- Brașov, pe sensul de urcare către zona montană de pe Valea Prahovei. Se circulă în coloană, la această oră, pe raza localității Comarnic, între kilometrii 105-108, dar şi a stațiunii Bușteni.


Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că valorile de trafic au început să crească pe DN 1 Ploiești – Brașov, pe sensul de urcare către zona montană de pe Valea Prahovei. Se circulă în coloană la această oră pe raza localității Comarnic, între kilometrii 105 și 108, și a stațiunii Bușteni.

Conducătorii auto sunt sfătuiți să respecte indicațiile polițiștilor care acționează pentru  fluidizarea circulației în zonele aglomerate, să adapteze viteza tuturor condițiilor de drum și de trafic, să nu se angajeze în depășirea coloanelor de autovehicule și să semnalizeze înaintea efectuării oricărei manevre de schimbare a direcției, asigurându-se totodată.

Pe drumuri acoperite cu zăpadă, gheață sau polei este obligatorie echiparea autovehiculelor cu anvelope de iarnă, mai spun polițiștii rutieri.