Evenimentul Zilei > Actualitate > CRĂCIUN DE COŞMAR într-o pensiune din Suceviţa. ZECI DE TURIŞTI cu toxiinfecţie alimentară, TRANSPORTAŢI LA SPITAL
CRĂCIUN DE COŞMAR într-o pensiune din Suceviţa. ZECI DE TURIŞTI cu toxiinfecţie alimentară, TRANSPORTAŢI LA SPITAL

CRĂCIUN DE COŞMAR într-o pensiune din Suceviţa. ZECI DE TURIŞTI cu toxiinfecţie alimentară, TRANSPORTAŢI LA SPITAL

Mai mulţi turişti care îşi petrec vacanţa de Crăciun în Suceviţa, judeţul Suceava, au alertat autorităţile sanitare după ce, spun ei, mare parte din cei aproape 60 de clienţi ai pensiunii Memory a acuzat dureri abdominale, vărsături şi diaree, fiind transporaţi la spitale din Rădăuţi şi Suceava.

Turiştii, care au contactat EVZ, spun că, la această oră, mai multe ambulanţe SMURD şi ale Serviciului Judeţean de Ambulanţă Suceava, cu echipaj complete, efectuează o triere a pacienţilor care acuză toxiinfecţie alimentară, starea lor fiind gravă. Oamenii spun că, înainte de a apela la 112, au sunat la Direcţia de Sănătate Publică din Suceava însă li s-ar fi transmis că nu pot veni decât în ziua de luni pentru a verifica deficienţele din unitatea de cazare. Patronul pensiunii i-ar fi ignorat şi le-ar fi recomandat turiştilor că, dacă nu le convine, să mânânce mâncarea de la portbagaj.

Cei cazaţi în pensiune declară că, cel mai probabil, mâncarea a fost gătită cu apă dintr-un râu care trece prin apropiere. Reprezentanţii spitalului din Rădăuţi, contactaţi de turiştii din Suceviţa, le-ar fi spus că în urmă cu două săptămâni, alţi 20 de turişti cazaţi în pensiune au ajuns la spital cu aceleaşi simptome, din cauza apei . „În pensiune sunt cazate 50-60 de persoane, sunt şi copii care nu se simt bine, ni s-a spus că e enterocolită, mulţi suntem din Constanţa, unii dintre noi primesc asistenţă medicală în camere, alţii sunt transportaţi la spitale, autorităţile ne ignoră complet”, a declarat, disperat, pentru EVZ, V, Băjenariu, un turist, din Constanţa, a cărei fetiţă e în perfuzii.

 

 

 

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.