Evenimentul Zilei > Sport > Cozmin Gușă, semnal de alarmă dureros: „Vom face recurs. Treburile nu rămân așa!”
Cozmin Gușă, semnal de alarmă dureros: „Vom face recurs. Treburile nu rămân așa!”

Cozmin Gușă, semnal de alarmă dureros: „Vom face recurs. Treburile nu rămân așa!”

Cozmin Gușă trage un semnal de alarmă cu privire la un incident din sportul românesc, menit să destabilizeze structura rămasă în Judo.

Făcând o paranteză, Gușă consideră că același lucru s-a întâmplat și cu gimnastica, domeniu în care românii erau campioni necontestați.

„JUDO, PSEUDO-JUSTIŢIE ŞI…”REZERVIŞTII”
Avocatul FRJudo: Sentinţă nepermisă împotriva judo-ului, ce trece de limita absurdului”

Astăzi gimnastică românească, sportul unde am deţinut supremaţia mondială mult timp, aproape că nu mai există. A fost târnosită mediatic, destabilizată administrativ, oamenii de valoare demonizaţi, umiliţi şi prigoniţi, până când am rămas şi fără echipe şi fără rezultate.

Am studiat în detaliu cum s-a petrecut acest dezastru şi vă pot spune concluzia: interese externe dintr-o tară care a luat locul României în gimnastică, cu complicitatea unor „rezervişti” ai serviciilor noastre înrolaţi pe bani mulţi, au săvârşit „opera”. Simplu! Nu vă povestesc detalii (câţiva din statul roman le ştiu, şi tac complice!), pentru că nefiind pregătiţi să le preluaţi, pot risca să ziceţi ceva de genul Era băiat deştept Guşă ăsta săracul, s-o fi zărghit …”, a scris acesta pe Facebook.

Începându-și mesajul cu un exemplu general din gimnastica românească, Gușă trece la subiect și vorbește pe larg despre ce se întâmplă în Judo-ul românesc, un sport, despre recunoaște că nu este la fel de „important” ca gimnastica, dare care totuși a adus României foarte multe medalii și merite.

„Care-i legătura cu JUDO? Nefiind la fel de important ca gimnastica în istoria sportului românesc, JUDO-ul a adus totuşi medalii olimpice, mondiale, europene, clasându-se ca un „sport fanion” al României.

De vreo 2-3 ani, aceleaşi entităţi media şi jurnalişti care-au îngropat gimnastica, se ocupă şi de judo, așa “cum știu ei”, inventând întâmplări infamante şi conflicte interne, totul pentru a destabiliza. Unii au pus asta pe seama venirii mele la conducerea FRJudo, numai că scandalul mediatic începuse dinainte de a fi eu preşedinte.

Alţii au zis că ni se-ntâmplă aceasta denigrare din cauza faptului că Vladimir Putin ar fi un practicant şi lider de onoare al JUDO-ului, deci noi am fi nişte rusofili ce-ar trebui pedepsiţi. În fine, destui au zis simplu că sunt şi interese divergente în interiorul judo-ului românesc, iar posesorii acestora hrănesc cu frustrările lor, frustrările presei ce vrea scandal.

Putea fi oricare dintre aceste explicaţii, ba chiar şi altele, numai că, săptămâna trecută, o decizie absurdă şi total eronată a unei judecătoare din Braşov, îmi arată mie că cei care s-au pus pe distrugerea judo-ului românesc, au şi pârghii şi interese mari care-i mobilizează”, a continuat acesta.

Care este cazul care l-a șocat pe Cozmin Gușă? Au ajuns în instanță, dar s-a soluționat „greșit”

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE

Publicat in categoriile: Sport
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: