Evenimentul Zilei > EVZ Special > Se schimbă restricțiile? Ce decizie a luat prefectul Capitalei, Alin Stoica
Se schimbă restricțiile? Ce decizie a luat prefectul Capitalei, Alin Stoica

Se schimbă restricțiile? Ce decizie a luat prefectul Capitalei, Alin Stoica

Prefectul Capitalei a declarat ca se vor prelua date de la retaileri pentru a monitoriza comportamentul clienților

Comportamentul clienților va începe să fie monitorizat. Conform prefectului Capitalei, Alin Stoica, datele cu privire la la comportamentul clienților din zonele unde magazinele se închid la ora 18 vor fi preluate, deoarece în unele locuri s-au înregistrat aglomerări din cauza noilor măsuri adoptate de Guvern.

„Vom avea discuții cu marii retaileri și magazinele mici pentru a vedea care a fost comportamentul clienților. În funcție de aceste analize, săptămâna viitoare le vom solicita de la comercianți, vom lua măsuri”, a spus Alin Stoica, la Digi24.

Cozi infernale la magazine

„Avem informații că la închiderea programului există tendința de a se aglomera. Există tipul acela de comportament de cumpărător de weekend”, a completat el, precizând că astfel de restricții cu privire la program ar putea fi extinse și către micii comercianți.

„Deocamdată avem această regulă, trebuie să vedem ce alte măsuri complementare putem lua pentru a evita aglomerarea magazinelor”, a subliniat acesta.

Prefectul a vorbit si despre cozile formate la benzinării după închiderea magazinelor la or 18:00. Potrivit lui Alin Stoica, comportamentul oamenilor era destul de responsabil.

Fără restricții noi de Paște

Prefectul a precizat că nu vor exista restricții noi de Paște, completând că “Există un platou, previzionăm că nu mai crește”.

Întrebat despre protestele din aceste zile față de restricții, prefectul capitalei a spus că „nu au ajuns la mine niște revendicări punctuale sau niște propuneri alternative, am văzut că mesajul este destul de confuz. Sunt oameni care neagă că ar exista o problemă sunt și oameni care spun că măsurile afectează industria HORECA, dar cu ei au existat discuții”.

Alin Stoica a spus că nu deține informații cu privire la organizarea de noi centre de vaccinare non stop în București, dar că se lucrează la noi centre și extinderea capacității de vaccinare, inclusiv prin medicii de familie.