Evenimentul Zilei > Opinii > Invitatii EVZ > COVID versus GUVID. Opinia dr. Lucian Duță
COVID versus GUVID.  Opinia dr. Lucian Duță

COVID versus GUVID. Opinia dr. Lucian Duță

Cu greu m-am abținut să nu scriu despre pandemia COVID care riscă să se transforme in epidemia românească numită GUVID! Și asta datorită unor erori evidente pe care unii oficiali se încăpățânează să le facă in fiecare zi!

În mod normal aceste erori m-ar face doar să-mi văd nepăsător de viața mea! Dar….nu pot să nu observ că incompetența unora riscă să ne izoleze pur și simplu ca țară, dpv economic și social! Astfel încât pandemia mondială COVID se transformă treptat în epidemia românească de GUVID!! Adică o epidemie de prostie care nu va mai putea fi tratată niciodată, nici cu tratamente sofisticate și nici cu vaccinuri!

  1. DA, există infecție cu Coronavirus și DA poate fi fatală !

2. NU există tratament specific pt infecția cu Coronavirus !

3. NU exista vaccin pt infecția specifică cu Coronavirus !

4. Infecția cu Coronavirus NU înseamnă că ești stigmatizat! Poti avea o infecție asimptomatică sau să faci o formă ușoară sau medie de boală perfect compatibilă cu viața!

5. DA, poți dezvolta o formă gravă de boală și poți muri! DE CE ȘI CÂND? NIMENI nu știe! NU există un model ideal de abordare la scară largă a pandemiei!

6. Poți preveni boala? DA…dacă ai bun simț și înțelegi că în spații închise și cu mai multe persoane trebuie să te protejezi minimal! Adică să porți mască!

7. Tâmpiții de guvernanți gestionează corect situația? Răspuns:NU!

Primul argument este evident: NU poți să-mi impui mie reguli care-mi afectează viața, iar asupra ta să planeze suspiciunea că FURI atunci când faci achiziții fără licitații pt materialele necesare medicilor in lupta pe care o duc pt salvarea vieții pacienților! Pt că asta înseamnă că în vreme de război tu cumperi arme proaste pt armata care se bate cu dușmanul COVID !

Și da,este normal ca eu să nu te mai cred atunci când tu îmi spui ca-mi vrei binele! Al doilea argument este, măi guvernantule, că nici măcar nu înțelegi ce raportezi! In fiecare zi îmi spui că faci mii de teste și că-ți crește numărul de infectați! Această informație are efecte devastatatoare în plan economic și extern și mai ales este posibil să fie FALSĂ!

Și uite de ce măi prostule de guvernant: rezultatul efectiv ale unui test recoltat azi este posibil să fie comunicat în opt ore sau chiar mai mult de două zile!!! Depinde de laborator sau de județ! Ceea ce înseamnă că rezultatele comunicate zilnic ca și cazuri noi sunt de fapt rezultate agregate pe minim două zile în urmă și nu cazuri din ziua comunicării!!! Intelegi, măi guvernantule cât de fraier ești și mai ales cât de incompetent !? Iar eu trebuie să suport consecințele prostiei tale!!!

8. Cum e posibil ca în era digitală, România să nu aibă un sistem informatic care să poată fi activat în caz de urgentă – respectiv pandemie – și care poate să îndeplinească o cerință fundamentală respectiv TRASABILITATEA unui bolnav și care ne poate spune exact și transparent situația reală a numărului de bolnavi, starea lor,unde sunt dpv fizic,etc!!

9. Este HAOS și suntem in epidemia de GUVID nu de COVID!

Publicat in categoriile: Invitatii EVZ, Opinii
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: