Evenimentul Zilei > International > COVID-2019. România, în alertă! Românii, băgați în carantină. Ce spune Ministerul Sănătății
COVID-2019. România, în alertă! Românii, băgați în carantină. Ce spune Ministerul Sănătății

COVID-2019. România, în alertă! Românii, băgați în carantină. Ce spune Ministerul Sănătății

Ministerul Sănătății a luat noi măsuri împotriva COVID-2019! Sunt vizați românii care se întorc în țară din zonele italiene cu coronavirus.

Românii care se întorc în țară din Veneto și Lombardia (Italia), zone afectate de noul coronavirus, vor sta în carantină 14 zile, anunță Ministerul Sănătății.

„Noile măsuri vor fi transmise de către Ministerul Sănătății către unitățile sanitare și medicii de familie, prin direcțiile de sănătate publică județene și a municipiului București.

Vor fi suplimentate măsurile de control și prevenire a infecției cu noul coronavirus la punctele de frontiera terestre, maritime/ fluviale și aeriene. Ministerul Sănătății va asigura personalul medical necesar în punctele de trecere a frontierei, cu specialiști din cadrul direcțiilor de sănătate publică, inclusiv prin detașare din alte județe și unități sanitare.

Toate persoanele, care se încadrează în definiția de caz suspect, vor fi raportate imediat de către toate unitățile sanitare unde acestea se prezintă (unitățile primiri urgențe, spitale, medici de familie) la direcțiile de sănătate publică și la Serviciul de monitorizare din cadrul DSU”, se arată în comunicatul Ministerului Sănătății.

Până în prezent, autoritățile italiene nu au anunțat niciun caz de infectare cu COVID-2019 în rândul cetățenilor români.