Evenimentul Zilei > EVZ Special > COVID-19: Straniile premoniții ale lui Bill Gates și ale CIA (VIDEO)
COVID-19: Straniile premoniții ale lui Bill Gates și ale CIA (VIDEO)

COVID-19: Straniile premoniții ale lui Bill Gates și ale CIA (VIDEO)

Pandemia de coronavirus a readus în memorie o conferință din 2015 a lui Bill Gates, în care fondatorul Microsoft avertiza: „Nu suntem pregătiți”.

Acum cinci ani, Bill Gates explica într-o conferință TED că umanitatea ar trebui să se teamă mai mult de viruși decât de rachete nucleare.

„Viitoarea epidemie? Nu suntem pregătiți”, spunea miliardarul.

„Când eram mic, catastrofa de care ne temeam cel mai mult era un conflict nuclear”, explica el. „Dar dacă există ceva care să omoare 10 milioane de oameni în deceniile următoare, probabil că va fi vorba mai degrabă de un virus extrem de contagios decât de un război (…) Am investit mult în descurajarea nucleară și foarte puțin într-un sistem pentru stăvilirea epidemiilor. Nu suntem pregătiți.”

În 2015, filantropul globalist, angajat în cercetarea științifică printr-o fundație pe care a înființat-o împreună cu soția sa, evoca apariția unui „virus necunoscut care ar putea provoca moartea a milioane de persoane și pierderi financiare de 3000 de miliarde de dolari în toată lumea”.

Bill Gates afirma atunci că epidemia Ebola care făcea ravagii în Africa de Vest, dar a fost stăvilită grație mai multor factori, cum ar fi natura însăși a acestui virus, care nu se propagă prin aer, a echipelor de sănătate aflate la fața locului și a faptului că Ebola nu a lovit zonele urbane.

„Data viitoare s-ar putea să fim mai puțin norocoși”, avertiza Gates. „Imaginați un alt virus cu care majoritatea oamenilor se vor simți suficient de bine pentru a lua avionul sau a merge la supermarket (…) Alte variabile ar putea înrăutăți de o mie de ori lucrurile: de exemplu, un virus capabil să se propage prin aer, cum a fost gripa spaniolă în 1918.”

Bill Gates pleda pentru stabilirea unui „sistem de sănătate mondial”, cu unități medicale mobile și rezerviști.

„Nu am un buget precis, dar el ar fi minim în raport cu pagubele potențiale. Banca Mondială estimează că o epidemie mondială de gripă ar diminua bogăția mondială cu 3000 de miliarde de dolari, pe lângă milioane de morți.”

În octombrie 2019, cu o lună înainte de a se depista primul caz de infecție cu coronavirus în China, la New York Fundația Bill și Melinda Gates organiza o simulare a unei pandemii cu coronavirus care ar ucide 65 de milioane de oameni la nivel mondial.

În 2009, și CIA avea o premoniție legată de o pandemie devastatoare: în raportul său despre starea lumii în 2025, analiștii agenției de spionaj imaginau apariția unei „noi maladii respiratorii umane virulente, extrem de contagioase”.

CIA a prevăzut cu multă acuratețe circumstanțele în care virusul ar putea apărea:

„Dacă se declară o maladie pandemică, aceasta se va petrece neîndoios într-o zonă cu o foarte mare densitate a populației, cu o mare apropiere între oameni și animale, așa cum există în China și în Sud-Estul asiatic, unde populațiile trăiesc în contact cu animalele”.

Or, specialiștii apreciază că epidemia cu COVID-19 a apărut într-o piață din Wuhan, unde exista o puzderie de animale exotice.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.