Evenimentul Zilei > International > Covid-19: O ceată de maimuțe a furat analizele de sânge ale unor pacienți infectați
Covid-19: O ceată de maimuțe a furat analizele de sânge ale unor pacienți infectați

Covid-19: O ceată de maimuțe a furat analizele de sânge ale unor pacienți infectați

Mai multe maimuţe din India au atacat un angajat din Sănătate. Ele au reușit să îi fure probe de sânge recoltate de la pacienţi testaţi pozitiv cu noul coronavirus.

Maimuțele au atacat, în această săptămână, un tehnician de laborator care mergea pe jos prin campusul Facultăţii de Medicină din Meerut, un oraş situat la 460 de kilometri nord faţă de Lucknow, capitala statului indian Uttar Pradesh.

„Maimuţele au înşfăcat mostrele şi au fugit. Probele de sânge erau recoltate de la patru pacienţi cu COVID-19. Ei se află în prezent sub tratament… a trebuit să prelevăm noi probe de sânge de la aceștia”, a declarat medicul S.K. Garg, un oficial de rang înalt din conducerea facultăţii.

Conform autorităţilor locale, nu se știe sigur dacă maimuţele au vărsat pe jos probele sangvine, însă persoanele care locuiesc în zona campusului universitar se tem de o răspândire accelerată a noului coronavirus, dacă maimuţele vor duce mostrele în cartiere intens populate.

Potrivit profesorului Garg, deocamdată nu s-a stabilit dacă maimuţele se pot îmbolnăvi de noul coronavirus, atunci când intră în contact cu sânge infectat.

„Nu a fost găsită nicio dovadă că maimuţele pot contracta această infecţie”, a declarat expertul indian pentru agenţia de presă Reuters.

Specialiştii sunt de părere că noul coronavirus a fost transmis de la animale la oameni într-o piaţă cu animale vii a oraşului chinez Wuhan, la sfârşitul anului trecut.

India a raportat până în prezent 165.799 de cazuri de infectare cu noul coronavirus şi 4.706 de decese.

Maimuţele au început să invadeze orașele din India, provocând foarte multe pagube.

Conform ecologiştilor şi specialiştilor în mediu, distrugerea habitatelor naturale reprezintă motivul principal pentru care aceste animale ajung în zone urbane.

Un bărbat a fost ucis de un grup de maimuțe

În 2018, un bătrân ce 72 de ani a fost omorât de un grup de maimuțe în timp ce traversa pădurea de lângă localitatea indiană Tikiri. Maimuțele l-au atacat inexplicabil cu cărămizi. Din cauza rănilor provocate, bărbatul a murit la spital.

Bărbatul mergea prin pădure, după lemne,și s-a trezit că este atacat de maimuțe. Primatele au aruncat cu peste 20 de cărămizi în el, potrivit www.antena3.ro

Omul a fost dus la spital cu răni grave. Din păcate, nu s-a mai putut face nimic și la scurt timp a murit.