Evenimentul Zilei > International > COVID-19: Guvernul Orban impozitează Hipermarketurile și Băncile. Nu Ludovic, ci Viktor…
COVID-19: Guvernul Orban impozitează Hipermarketurile și Băncile. Nu Ludovic, ci Viktor…

COVID-19: Guvernul Orban impozitează Hipermarketurile și Băncile. Nu Ludovic, ci Viktor…

Ungaria a anunțat că va impune taxe suplimentare pentru lanțurile de hipermarketuri multinaționale și pentru bănci, ca măsură de reechilibrarea bugetului afectat de epidemia de COVID-19.

Comercianții cu amănuntul vor participa cu circa 100 de milioane de euro la eforturile Ungariei de a combate efectele coronavirusului, iar băncile cu circa 150 de milioane de euro, scrie Associated Press.

De asemenea, circa 100 de milioane de euro, reprezentând cuantumul taxelor achitate de posesorii de automobile, trec de la bugetele municipalităților la bugetul central.

De asemenea, Gergely Gulyas, șeful de cabinet al premierului Viktor Orban, a anunțat sâmbătă că se vor tăia 50% din fondurile destinate partidelor politice, ceea ce va reprezenta un aport la buget de circa 3 milioane de euro.

Tot Gulyas a declarat că angajații din sectorul de sănătate vor primi un bonus de câte 1400 de euro la începutul verii.

Alte măsuri de combatere a epidemiei, în valoare de 18-20% din PIB, vor fi anunțate de executivul de la Budapesta la începutul săptămânii viitoare.

Ungaria a înregistrat un total de 678 de cazuri de infectări cu coronavirus și 32 de decese.