Evenimentul Zilei > Economie > Costin Borc: Trebuie să construim un pol pentru producția de avioane în jurul uzinelor de la București și Craiova
Costin Borc: Trebuie să construim un pol pentru producția de avioane în jurul uzinelor de la București și Craiova

Costin Borc: Trebuie să construim un pol pentru producția de avioane în jurul uzinelor de la București și Craiova

Construirea unui pol pentru producția de avioane în jurul uzinelor pe care le avem la Craiova și București trebuie începută curând pentru viitorul industriei aeronautice din România, a declarat, astăzi, ministrul Economiei, Costin Borc.

“În urmă cu o lună, cu ocazia unei vizite la o uzină de elicoptere, am spus că așa cum în prezent construim un pol pentru producția de elicoptere la Brașov, cred că ar trebui să începem să punem la punct un pol pentru producția de avioane în jurul uzinelor pe care le avem la Craiova și București. Unii spun că visez, dar cred că în jurul companiilor prezente în acest program putem reconstrui o industrie aviatică puternică în România”, a spus Costin Borc, citat de Agerpres.

Acesta a subliniat că recent au fost adoptate stimulente fiscale pentru cercetarea și dezvoltarea aplicată în industrie, iar "asocierea industriei și a cercetării are un viitor puternic în România".

Principalii actori din domeniul industriei și cercetării-dezvoltării aeronautice din România s-au reunit la recepția subansamblelor finalizate la Romaero și transferul acestora pe linia de asamblare finală la Airbus pentru cel mai semnificativ demonstrator pe plan mondial în aviație, utilizat pentru o nouă generație de aeronave de transport.

România este singura țară din Europa Centrală și de Est care participă ca membru asociat în Inițiativa Tehnologică Clean Sky. Participarea României în Clean Sky reprezintă cea mai bună promovare pentru capabilitățile de cercetare și dezvoltare tehnologică din România în domeniul aerospațial existente la INCAS, Romaero și la nivelul industriei orizontale.