Evenimentul Zilei > Economie > Costin Borc: „Prezența oficialilor Ministerului Economiei în adunările generale ale acționarilor ar putea să NU mai fie REMUNERATĂ”
Costin Borc: „Prezența oficialilor Ministerului Economiei în adunările generale ale acționarilor ar putea să NU  mai fie REMUNERATĂ”

Costin Borc: „Prezența oficialilor Ministerului Economiei în adunările generale ale acționarilor ar putea să NU mai fie REMUNERATĂ”

Ministrul de Economiei Costin Borc a anunţat că ia în considerare ca prezenţa oficialilor în adunările generale ale acționarilor să nu mai fie remunerată. Ideea ministrului Economiei este susţinută şi de ministrul Energiei, Victor Grigorescu.

"I-am mai prezentat premierului, de asemenea, un set de măsuri pe care vrem să le implementăm în ceea ce privește prezența reprezentanților statului în adunările generale ale acționarilor și în consiliile de administrație și selecția personalului executiv. Am pus accent pe câteva lucruri care nouă ni se par absolut normale, cum ar fi de exemplu prezențele în AGA să nu mai fie remunerate, maximum doi reprezentanți ai statului, conform prevederilor legii, un tutelar și un supleant, neremunerați. Ei vor îndeplini mandatul pe care îl vor primi, în cazul ministerului, gândit în scopul implementării strategiei ministerului și strategiei românești în industriile respective, în întreprinderile respective", a spus Borc, într-o conferinţă de presă, potrivit Agerpres.

Totodată, el a precizat că şi-ar dori ca ministerul să nu ai abibă atribuţii administrative directe asupra companiilor din subordine.

"Vrem să responsabilizăm consiliile de administrație și vrem ca ministerul să nu fie administratorul direct al acestor societăți. Reprezentanții ministerului nu vor putea să aibă funcție de președinte în CA. Nu poți să fii director general în minister și președinte în consiliul de administrație. Nu ai timp să faci aceste lucruri dacă vrei să le faci bine. Nu suntem în favoarea prezenței corpului de control sau a Departamentului de audit în consiliile de administrație. Este un conflict de interese", a explicat ministrul.

Mai mult, Costin Borc a afirmat că vrea implementarea unui management profesionist în industria de apărare.