Mită la spital. Liderul PNL Botoșani, Costel Șoptică, cere demisia Doinei Fedorovici

Mită la spital. Liderul PNL Botoșani, Costel Șoptică, cere demisia Doinei Fedorovici Spitalul Botoșani. Sursa foto: Facebook

Costel Șoptică, liderul PNL Botoșani, consideră că ar fi potrivit ca Doina Fedorovici, președintele Consiliului Județean (CJ) Botoșani, să-și prezinte demisia voluntar, fără să i-o ceară cineva. Aceasta a fost vizată miercuri de o serie de percheziții domiciliare în cadrul investigației privind presupusele acte de corupție legate de angajările la Spitalul Botoșani.

Costel Șoptică consideră că Doina Fedorovici ar trebui să-și înainteze de pe acum demisia, fără să se exercite presiuni asupra sa. Și asta deoarece atunci când informațiile vor fi puse cap la cap, lucruri mai urâte vor ieși la iveală.

Costel Șoptică o îndeamnă pe Doina Fedorovici să-și dea demisia

Eu cred că ar trebui să își dea demisia singură, fără să îi solicit eu, pentru că atunci când informațiile vor fi coroborate vor ieși lucruri și mai urâte.

Să ne aducem aminte de demisia directorului spitalului pe care ea l-a susținut ca fiind un expert și până la urmă tot l-a demis. Cred că ar fi momentul, cu ocazia sărbătorilor, să facă o curățenie”, a spus liderul PNL Botoșani.

Ne puteți urmări și pe Google News

Costel Șoptică a subliniat gravitatea situației de la Spitalul Botoșani, cu atât mai mult având în vedere pierderea de vieți omenești.

El aduce în atenție faptul că, înaintea tragicului deces al Alexandrei, au fost înregistrate mai multe situații neconforme la această unitate medicală.

DNA, percheziții la sediul PSD Botoșani și la Spitalul Județean. Șefa CJ, vizată

Doina Federovici. Sursa foto: Facebook

Liderul PNL Botoșani, „șocat” de situația de la Spitalul Botoșani

În lumina acestor tragedii, Costel Șoptică a spus că a rămas „șocat” față de situația de la Spitalul Botoșani. A subliniat că, în ultimele luni, a adresat trei interpelări ministrului Sănătății, Alexandru Rafila, în legătură cu această problemă.

Nu mi-a răspuns sau mi-a răspuns lapidar că va dispune un control. Din păcate nu s-a întâmplat nimic. Poate viața Alexandrei ar fi fost salvată dacă era un control sau două de la Minister”, a mai spus liderul PNL Botoșani.

Costel Șoptică dă asigurări că PNL nu e implicat în dosarul angajărilor pe mită

Chestionat cu privire la teama că ancheta ar putea viza și PNL, liderul liberalilor din Botoșani a subliniat în intervenția sa la Tele’M Botoșani că partidul nu are nicio legătură cu evenimentele curente.

Asta în ciuda faptului că, în timpul pandemiei, când în funcții de conducere se aflau membri PNL, au fost angajate mai multe persoane în sistemul medical fără experiență în domeniu.