„Nu pot să remarc prezenţa pe scenă a domnului ministru Petre Daea, a domnului prefect Şlincu de Botoşani, prezenţa pe scenă a directorilor de deconcentrate, mă refer aici la Direcţia Agricolă, AFIR şi APIA. (…) Funcţiile respective nu le permit, în niciun caz, să fie prezenţi la o adunare electorală. (…) De aceea, respectând legislaţia în vigoare, le cer public astăzi demisia tuturor celor care ocupă aceste funcţii”, a afirmat Şoptică, potrivit dcnews.ro

 Ministrul Agriculturii, Petre Daea împreună cu jurnalista Carmen Avram  au participat, duminică, la un Târg expoziţional de ovine, pielicele Karakul, bovine, plante tehnice şi produse tradiţionale, desfăşurat în cadrul Staţiunii de Cercetare pentru Creşterea Ovinelor şi Caprinelor Popăuţi.

Liberalii s-au simţit ofensaţi pentru că deşi în public se afla şi europarlamentarul PNL Mihai Ţurcanu, care figurează pe lista de candidaţi ai PNL, acesta nu a fost invitat pe scena de la Popăuţi.

Evenimentul a fost organizat împreună cu Asociaţia Moldoovis, Asociaţia Cultivatorilor de Cereale şi Plante Tehnice, Asociaţia Crescătorilor de Taurine din judeţul Botoşani, Asociaţia Produs din Botoşani, Consiliul Judeţean Botoşani, în parteneriat cu Direcţia pentru Agricultură Judeţeană Botoşani, Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură, Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale şi Prefectura Botoşani.