Evenimentul Zilei > International > Coșmar cu repetiție. Marea Britanie intră în lockdown național: „Rămâneți în case!”
Coșmar cu repetiție. Marea Britanie intră în lockdown național: „Rămâneți în case!”

Coșmar cu repetiție. Marea Britanie intră în lockdown național: „Rămâneți în case!”

Premierul britanic Boris Johnson a vorbit luni seară la televizor pentru a anunța noi restricții în Anglia, pe fondul creșterii cazurilor de coronavirus, ceea ce a determinat apeluri la o izolare strictă, potrivit Downing Street.

Premierul britanic Boris Johnson a anunțat, luni seară, revenirea la „izolare” a întregii Anglii pentru a combate răspândirea noii variante mai contagioase a coronavirusului.

Această nouă izolare, la fel de strictă ca cea pusă în aplicare în primăvară, prevede închiderea școlilor și trebuie să dureze, dacă condițiile o permit, până la jumătatea lunii februarie, a anunțat Johnson, într-o alocuțiune televizată, scrie AFP.

„Este alarmant să vedem viteza cu care se răspândește noua tulpină a virusului”, și-a început Johnson alocuțiunea. „Această variantă pare a fi mult mai contagioasă. Numărul deceselor a crescut cu 20% în ultimele săptămâni, iar acest număr va continua să crească”.

Din acest motiv, trebuie luate măsuri mai stricte din nou, a spus Johnson. „Prin urmare, trebuie să mergem la un nou lockdown național în Anglia. Rămâneți în case! Puteți ieși doar pentru a face cumpărături esențiale, pentru a merge la serviciu sau pentru a merge la medic”, scrie stiridindiaspora.ro.

Începând de marți, școlile, atât învățământul primar, cât și cel secundar, se vor închide din nou, cu excepția copiilor vulnerabili și ai căror părinți lucrează în funcții cheie. Johnson subliniază că va fi oferit un sprijin suplimentar pentru a se asigura că educația la distanță se desfășoară fără probleme.

„Știu că acest lucru va stresa milioane de oameni în țara noastră, dar este necesar”, a spus Johnson. „Am vrut să menținem școlile deschise cât mai mult posibil”.

„Mai mult ca oricând trebuie să lucrăm împreună. Urmăm noile reguli, de acum înainte. Acesta este un moment crucial. Guvernele din Scoția și Irlanda simt la fel, așa că tragem aceeași navă”.

Premierul scoțian Nicola Sturgeon a anunțat, luni, că Scoția va intra din nou în izolare „similară cu cea din martie” 2020, pentru a controla creșterea contaminării.

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.