Corupţia, şi în atenţia noului ambasador SUA

Corupţia, şi în atenţia noului ambasador SUA

Îmbunătăţirea mediului economic pentru firmele americane, prin combaterea corupţiei, dar şi reluarea adopţiilor internaţionale, sunt obiectivele prioritare ale ambasadorului desemnat al SUA în România, Mark Gitenstein, scrie Mediafax.

Acesta a fost audiat marţi de Comisia pentru relaţii externe din Senatul SUA, care va lua o decizie privind confirmarea în funcţie. Gitenstein a subliniat că esenţial, pentru îmbunătăţirea mediului de afaceri pentru firmele americane, este necesitatea ca România „să investească resursele necesare pentru a combate corupţia, să sporească transparenţa, să reformeze controalele fiscale şi să consolideze un aparat judiciar şi de reglementare independent”.

El a mai avertizat că România nu va fi capabilă să atragă investiţii pe termen lung fără a asigura corectitudine companiilor americane în termeni de aprobări, plăţi şi rambursări. O altă prioritate, potrivit lui Gitenstein, este reluarea adopţiilor internaţionale, o temă abordată şi de precedenţii ambasadori americani. Gitenstein, care a salutat evoluţia României „de la un stat sovietic la unul dintre cei mai loiali şi de încredere aliaţi ai noştri în regiune”, a subliniat că are strămoşi români, părinţii săi emigrând din România în America în anii 1890.

Ne puteți urmări și pe Google News