Evenimentul ZileiInternationalCoronavirusul. Numărul morţilor creşte, iar China demite doi înalţi funcţionari

Coronavirusul. Numărul morţilor creşte, iar China demite doi înalţi funcţionari

Coronavirusul. Numărul morţilor creşte, iar China demite doi înalţi funcţionari
LA STAMPA (Italia). Cel mai recent raport vorbește despre 1.016 decese și peste 37.000 de infecții cu coronavirus doar în China. Epidemia nu se oprește. Luni, peste 100 de oameni au murit, mai mulţi decât în ziua precedentă, când au fost 97 de victime. Comisia Națională Chineză de Sănătate a specificat că 103 din cele 109 de victime de ieri au fost înregistrate în provincia Hubei, un focar al virusului. Numărul de infectări a crescut, însă, la 37.626.

Doi înalți funcţionari din provincie au fost concediați și înlocuiți de un funcţionar guvernamental chinez. Este vorba despre Zhang Jin, secretar al Comisiei de sănătate din provincie, și de Liu Yingzi, directorul aceleiași comisii. Locul lor va fi luat de Wang Hesheng, director adjunct al Comisiei Naționale de Sănătate, care va ocupa ambele roluri. Schimbarea de la conducere, potrivit Partidului Comunist Chinez, va ajuta la consolidarea luptei împotriva epidemiei.

Între timp, noi temeri provin dintr-un studiu care a arătat că perioada de incubație poate ajunge în unele cazuri chiar și la 24 de zile, prelungind astfel studiile anterioare care vorbeau de două săptămâni. În plus, febra, considerată până acum una dintre primele simptome, în realitate s-ar manifesta doar la 43,8% dintre pacienți la momentul primei vizite, în timp ce procentul ar crește la 87,9% după spitalizare.

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE


Accesează: