Evenimentul Zilei > Actualitate > Coronavirusul dă tonul în modă. Accesoriul pe care trebuie să-l purtăm obligatoriu
Coronavirusul dă tonul în modă. Accesoriul pe care trebuie să-l purtăm obligatoriu

Coronavirusul dă tonul în modă. Accesoriul pe care trebuie să-l purtăm obligatoriu

Relaxarea restricțiilor și măsurilor menite să ducă la încetinirea răspândirii noului coronavirus depind de purtarea măștilor de protecție în public, susțin specialiștii germani. Potrivit Academiei Leopoldine, o instituție de referință în Germania, masca de protecție sanitară trebuie să devină un nou standard social.

Masca de protecție sanitară trebuie să devină o obișnuință, ultima modă, dacă se dorește revenirea la o viață normală, a declarat,pentru săptămânalul Der Spiegel un reprezentant al acestei academii. Acesta a insistat că acoperirea gurii și a nasului în spațiul public este o necessitate în contextul pandemiei de COVID-19. Din păcate, însă problema cea mai importantă este lipsa acestui accesoriu pentru populație.

Guvernul de la Berlin se va reuni miercurea viitoare prin videoconferinţă cu conducerile landurilor germane pentru a discuta despre oportunitatea relaxării măsurilor restrictive menite să frâneze răspândirea coronavirusului, dorind un echilibru între aplicarea criteriilor sanitare şi pagubele economice create de aceste măsuri. Pe de altă parte, cancelarul Angela Merkel intneționează să semneze un parteneriat cu o grupare chineză care să livreze Germaniei în jur de 40 de milioane de măști sanitare pe săptămână.

Și în Spania, guvernul a recomandat folosirea măştilor în timpul deplasărilor ce implică aglomeraţii şi va începe distribuirea lor în staţiile de metrou şi de tren, în contextul în care urmează să fie reluate activităţile economice neesenţiale suspendate pe 30 martie în încercarea de a limita epidemia.