Cel puţin 42.000 de infectări cu coronavirus au fost identificate în Statele Unite în 24 de ore, potrivit unei estimări de aseară de la ora 20:30, ora locală făcută de către Johns Hopkins University.

Aceste noi infectări, concentrate în statele meridionale şi occidentale, duc numărul total de infectări la aproape 2,6 milioane de persoane. Din cauza măririi numărului de contaminări, câteva state americane au fost nevoite să stopeze procesul de relaxare stabilit iniţial.

Numărul de morţi contabilizaţi zilnic pe teritoriul celei mai mari puteri mondiale continuă să se diminueze, cu 335 de morţi în 24 de ore. Dar numărul cazurilor noi apărute este mai mare decât în oricare alt moment de la apariţia Sars-Cov-2, iar numărul spitalizărilor este în creştere în diferite localităţi ca Houston (Texas) şi Phoenix (Arizona), care se tem de ceva mult mai rău pentru diagrama morţilor în viitoarele săptămâni.

Goana spre centrele de testare

În timp ce mai mult de jumătate din Statele Unite, în mare parte în Sud şi în Vest se confruntă cu un vârf al epidemiei Covid-19, asistăm în ultimele zile la o adevărată goană spre centrele de testare. În Florida sau Texas, sute de oameni au făcut coadă în weekendul trecut stând în maşinile din parcările spitalelor, ale centrelor de conferinţe şi ale stadioanelor…

În urma prezenţei  record, a fost necesar ca unii să ajungă la 3 sau 4 de dimineaţă pentru a spera să fie testaţi luni la United Memorial Tidwell Clinic din Houston.

În Florida sau Texas, sute de oameni au făcut coadă în acest weekend în mașinile lor în fața  centrelor de testare instalate în parcările spitalelor, a centrelor de conferințe şi a stadioanelor.

Datorită unei prezențe record, lumea s-a aşezat la cozi începând cu ora trei sau patru dimineața pentru a spera să fie testat luni la Clinica United Memorial Medical Tidwell Clinic din Houston.

În interiorul vehiculelor, familiile erau pregătite cu perne și pături

„Acum sunt mult mai mulți oameni, este înfricoșător” a declarat Fernando Galvez, în vârstă de 24 de ani, student la medicină şi continuă: „Este o nebunie”, a mărturisit el , notează Le Figaro.