Evenimentul Zilei > Social > Coronavirusul a primit ”botezul” oficial!
Coronavirusul a primit ”botezul” oficial!

Coronavirusul a primit ”botezul” oficial!

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a anunțat denumirea oficială a noului coronavirus.

Noul coronavirus se va numi oficial „Covid-19″, potrivit anunțului făcut de directorul general al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), Tedros Adhanom Ghebreyesus.

Noul nume a fost ales astfel încât să fie „uşor de pronunţat”, fără a viza o anumită ţară sau populație, a adăugat directorul OMS.

Tedros Adhanom Ghebreyesus a explicat că termenul „co” provine de la corona, „vi” de la virus şi că „d” a fost ales pentru „disease” (boală în lb. engleză). Numărul 19 indică anul apariţiei sale (2019).

Avem sau nu coronavirus în București?!

Primarul general al Capitalei a făcut un anunț neașteptat: doi bărbați care ar fi infectați cu coronavirus sunt plasați în carantină într-o locaţie secretă din București!

Gabriela Firea a explicat și de ce tot acest mister din jurul cazului: pentru a-i proteja pe cei doi cetățeni români. Din câte se pare, românii s-au întors duminică din China, cu un avion pus la dispoziție de Uniunea Europeană, prin Mecanismul de Protecţie Civilă.

„Starea de sănătate a celor doi bărbaţi este bună şi nu sunt confirmaţi până în acest moment cu coronavirus. Cele două persoane sunt asimptomatice, sunt în curs de testare şi, conform procedurilor, vor rămâne încă 14 zile sub supraveghere medicală într-un spaţiu special destinat din Bucureşti, în care sunt respectate condiţiile de izolare. Ministerul Sănătăţii va informa cu privire la starea de sănătate a celor doi cetăţeni”, se arată într-un comunicat al MS.