Coronavirus. Serviciile americane știau încă din noiembrie 2019

Coronavirus. Serviciile americane știau încă din noiembrie 2019

Încă din noiembrie 2019, serviciile de informații americane au avertizat că noul coronavirus se răspândea rapid în regiunea Wuhan din China și constituia o amenințare. Un avertisment care aparent a fost ignorat de guvernul Statelor Unite.

În noiembrie, National Center for Medical Intelligence (NCMI) al armatei a pregătit un raport în care „analiștii au ajuns la concluzia că ar putea fi vorba de un eveniment similar unui cataclism”, a declarat una din sursele acestui raport pentru ABC News.

Acest raport ar fi fost trimis „de mai multe ori” către Defense Intelligence Agency, statului-major al Pentagonului și Casei Albe.

Pe baza avertismentului din noiembrie, sursele au descris ședințe de informare repetate, pe parcursul lunii decembrie, în cadrul guvernului american, inclusiv în Consiliul național de securitate al Casei Albe.

Ne puteți urmări și pe Google News

La începutul lunii ianuarie, un raport detaliat al amenințării epidemiei cu noul coronavirus a fost în cele din urmă prezentat într-un Daily Brief al președintelui (PDB) - un document prezentat în fiecare dimineață președintelui Statelor Unite care conține un rezumat al informațiilor clasificate legate de securitatea națională.

Pentru ca un subiect să apară în PDB, trebuie să treacă săptămâni de verificări și analize, potrivit persoanelor care au lucrat la briefinguri prezidențiale în administrațiile republicane și democrate.

Raportul a evidențiat în mod special amenințarea pe care maladia ar putea-o reprezenta pentru forțele militare americane desfășurate în Asia.

Raportul este rezultatul unei analize a interceptărilor (telefoane, computere, etc) însoțită de imagini din satelit.

Administrația Trump a fost criticată pentru că nu a reacționat suficient de rapid pentru a îngrădi pandemia cu coronavirus din Statele Unite, care au acum cel mai mare număr de cazuri confirmate din lume.