Evenimentul Zilei > International > Coronavirus: Oficialii SUA, Rusia și Franța, în alertă! Plan de evacuare a cetățenilor din Wuhan

Coronavirus: Oficialii SUA, Rusia și Franța, în alertă! Plan de evacuare a cetățenilor din Wuhan

Statele Unite ale Americii, Rusia și Franța încep să ia măsuri pentru a își repatria cetățenii din Wuhan.

În acest sens, SUA va organiza mâine un zbor charter, cu un avion cu o capacitate de 230 de persoane, printre care se vor numără și diplomați. Operațiunea de repatriere are loc în urma negocierilor din ultimele zile și a aprobării primite de Washington, din partea ministerului de externe al Chinei și a altor agenții guvernamentale.

Franţa va lua măsuri similare. Astfel, consulatul general, în colaborare cu autorităţile locale, intenţionează să îi transporte cu autobuze pe cetățenii francezi, împreună cu membrii de familie chinezi, din Wuhan la Changsa.

La rândul său, Rusia se consultă cu China privind eventuala evacuare a cetăţenilor ruşi din Wuhan, transmite RIA, după un anunţ oficial al ambasadei ruse la Beijing.

China este zdruncinată de o epidemie masivă din cauza coronavirusului, situație care a determinat regimul comunist să bage în carantină mai multe oraşe.

Noul coronavirus aparţine aceleiaşi familii de virusuri care a provocat Sindromul Respirator Acut Sever (SARS), responsabil pentru moartea a 800 de persoane la nivel mondial, în perioada 2002-2003.

În momentul de faţă, cazuri de infectare cu noul coronavirus au fost raportate în China, Japonia, Coreea de Sud, Filipine, Vietnam, Taiwan, Thailanda, Arabia Saudită, Singapore, Statele Unite, precum şi în teritoriile chineze Hong Kong şi Macao.