În Belgia au fost luate primele măsuri drastice prin care se încearcă prevenirea răspândirii infectării cu noul Coronavirus. Prima decizie impusă este legată de închiderea școlilor până pe data de 3 aprilie. Restaurante, cafenele și cluburi de noapte se închid și ele, informează lesoir.be.

Magazinele care răspund nevoilor de bază, cum ar fi farmaciile, cele care asigură hrana pentru animalele de companie rămân deschise așa cum sunt astăzi. Celelalte magazine vor trebui să se închidă în weekend.

Persoanelor în vârstă care trăiesc singure li s-a recomandat să stea acasă și să își facă cumpărăturile în afara perioadelor aglomerate.

De asemenea, toate activitățile recreative, sportive, culturale sau de folclor, publice sau private și „indiferent de dimensiunea lor”, au fost anulate.

În ceea ce privește folosirea mijloacelor privind transportul public, a fost recomandată evitarea utilizării lor cu excepția momentelor în care călătoria este absolut esențială. 

Angajatorii au fost rugați să adapteze programul de lucru astfel încât să se evite aglomerația excesivă în mijloacele de transport și li s-a recomandat teletravaill-ul, adică lucrul de la domiciliu.

Măsurile se vor aplica până pe 3 aprilie.