Evenimentul Zilei > Sport > Coronavirus, încă o victimă celebră. Moarte cruntă la 59 de ani
Coronavirus, încă o victimă celebră. Moarte cruntă la 59 de ani

Coronavirus, încă o victimă celebră. Moarte cruntă la 59 de ani

Încă un nume cu rezonanță din lumea fotbalului a murit bolnav de Covid-19. Antrenorul Rene Weber de la U20 Brazilia s-a stins.

Este vorba despre antrenorul de la U20 Brazilia, Rene Weber, care a murit miercuri la doar 59 de ani din cauza Covid-19.

Tehnicianul Rene Weber este al doilea antrenor de fotbal care moare din cauza pandemiei în Brazilia în ultimele 3 zile. Înainte s-a a murit Marcelo Veiga, antrenorul Sao Bernardo, recunoscut pentru cariera sa de la echipa Bragantino.

Cariera lui Rene Weber

Rene Weber se putea lăudat cu titlul său de campion al Braziliei din 1984 și alte trei titluri de campion Carioca în anii 1983, 1984, 1985, câștigare în cadrul Fluminense, echipă din Rio De Janeiro. Acesta marcare 15 goluri în 148 de meciuri.

El a mai jucatla echipele braziliene Internacional Porto Alegre şi America, precum şi la formaţia portugheză Vitoria Guimaraes.

După încheierea carierei de jucător, Weber a devenit antrenor, conducând naţionala U-20 a ţării sale. El a fost, de asemenea, coordonator tehnic la cluburi precum Sao Paulo, Gremio şi Vasco da Gama, antrenând totodată mai multe echipe saudite.

Primul antrenor profesionist din fotbalul brazilian care a decedat din cauza Covid-19 a fost Marcelo Veiga, care a murit luni într-o unitate de terapie intensivă a unui spital din Sao Paulo, în care fusese internat din data de 20 noiembrie.

Veiga a fost tehnicianul cu cele mai multe partide (516) la cârma clubului Bragantino, care activează în prezent în prima ligă braziliană, de care s-a despărţit anul trecut, scrie Agerpres.

Coronavirus în România

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 5.991 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 945 de persoane au fost reconfirmate pozitiv.

Coeficientul infectărilor cumulate la 14 zile, raportate la 1.000 de locuitori este calculat de către Direcțiile de Sănătate Publică, la nivelul Municipiului București și al județelor.