Evenimentul Zilei > Actualitate > Coronavirus. E mai rău decât credeam: Leziuni ireversibile la plămâni – studiu
Coronavirus. E mai rău decât credeam: Leziuni ireversibile la plămâni – studiu

Coronavirus. E mai rău decât credeam: Leziuni ireversibile la plămâni – studiu

Ultimele descoperiri despre temutul coronavirus ar putea amplifica isteria care s-a instalat deja pe tot globul.

Coronavirusul este, de fapt, o combinație între SARS și HIV, care în unele cazuri poate fi letală, întrucât în momentul în care atacă organismal uman, coronavirusul atacă atât plămânii, cât și sistemul imunitar, susțin cercetătorii chinezi.

„Influența COVID-19 asupra corpului uman este ca o combinație de SARS și SIDA, deoarece dăunează atât plămânilor, cât și sistemului imunitar”, spune Peng Zhiyong, directorul unității de terapie intensivă la un spital din Wuhan, pentru Global Times.

Specialiștii care studiază îndeaproape acest nou virus susțin că aparatul respirator al celor infectați poate să sufere leziuni ireversibile, chiar și în cazul pacienților declarați deja vindecați.

Medicii din Wuhan au efectuat autopsia unui bătrân în vârstă de 85 de ani, în urma căreia au descoperit că victima a suferit cicatrici extinse la plămâni după ce s-a îmbolnăvit de COVID-19 în luna ianuarie.

Studiul a spus că fibroza pulmonară, o cicatrizare ireversibilă a țesutului pulmonar, poate lăsa pacientul fără respirație, din cauza excesului de mucus vărsat din sacii de aer din plămâni. Acest lucru indică faptul că virusul COVID-19 provoacă un răspuns inflamator care dăunează profund căilor respiratorii.

Pacientul menționat în lucrare a fost internat în ianuarie după ce țesutul creierului a fost deteriorat din cauza unei alimentări inadecvate de oxigen la creier.