Evenimentul Zilei > International > Coronavirus dar și Brexit. Londra, decisă să continuie negocierile cu UE
Coronavirus dar și Brexit. Londra, decisă să continuie negocierile cu UE

Coronavirus dar și Brexit. Londra, decisă să continuie negocierile cu UE

Ironia face că atât negociatorul UE pentru Brexit, Michel Barnier, cât și premierul britanic Boris Johnson, au contactat virusul SARS-CoV-2

Guvernul britanic rămâne absolut hotărât să continue negocierile privind relațiile viitoare cu Uniunea Europeană și nu are în plan să prelungească perioada de tranziție, a reafirmat, luni, purtătorul de cuvânt al premierului Boris Johnson.

„În legislația britanică este stabilit faptul că perioada de tranziție se încheie pe 31 decembrie”, a spus el, adăugând că cele două părți „și-au clarificat” planurile săptămâna trecută.

„Rămânem absolut hotărâți să continuăm negocierile”, a spus purtătorul de cuvânt britanic, adăugând că negociatorul- șef din partea Londrei va avea o conversație telefonică cu adjunctul șefului grupului de lucru al UE, scrie Reuters.

Potrivit unor surse diplomatice întrebate săptămâna trecută, Uniunea Europeană se așteaptă ca Marea Britanie să solicite o prelungire a perioadei de tranziție post-Brexit care se preconizează să se încheie la sfârșitul anului, din cauza criza de coronavirus care a dus la întreruperea negocierilor.

Această perioadă de tranziție ar trebui să contribuie la definirea cadrului de relații comerciale viitoare între cele două părți, dar nu a avut loc nicio discuție, de la schimbul de proiecte, la jumătatea lunii martie, din cauza epidemiei Covid-19.

De remarcat că negociatorul european Michel Barnier a contactat virusul SARS-CoV-2, la fel ca premierul britanic Boris Johnson, care a fost spitalizat duminică pentru examinări medicale aprofundate.

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: