Evenimentul Zilei > International > Coronavirus: Cel mai mic număr de morți de la începutul pandemiei, în Marea Britanie
Coronavirus: Cel mai mic număr de morți de la începutul pandemiei, în Marea Britanie

Coronavirus: Cel mai mic număr de morți de la începutul pandemiei, în Marea Britanie

Decesele cauzate de coronavirus în Marea Britanie au ajuns la cel mai scăzut nivel de la instituirea măsurilor de izolare din luna martie.

Noi cifre furnizate de Oficiul Național de Statistică (ONS), publicate marți, arată că numărul morților înregistrați în Anglia și Țara Galilor în intervalul 29 iunie-3 iulie a fost de 532. Acesta este cel mai mic număr de decese provocate de virus în ultimele 15 săptămâni.

Premierul Boris Johnson a anunțat măsuri de izolare la domiciliu a populației pe 23 martie, iar în acea săptămână au fost înregistrate 539 de decese ca urmare a infectării cu noul coronavirus, conform cifrelor ONS.

Între 29 iunie și 3 iulie în Anglia și Țara Galilor s-au înregistrat 9.140 de morți, potrivit ONS, cu 43 mai puțin decât media de 9.183 din ultimii cinci ani. De asemenea, aceasta este a treia săptămână la rând în care decesele s-au situat sub media ultimilor cinci ani.


Brexit + COVID + Criză economică = Posibil Colaps al UE

Focar de COVID 10 la o fermă din Anglia. 200 de sezonieri din Europa de Est, la izolare


Numărul deceselor în azilele de bătrâni și spitalele din intervalul menționat a fost, de asemenea, sub media ultimilor cinci ani (cu 88 și respectiv 634 de decese mai puține), în timp ce numărul de decese înregistrate acasă a fost cu 755 mai mare decât media pe ultimii cinci ani.

Datele publicate marți arată că până pe 3 iulie în Anglia și Țara Galilor au avut loc un număr de 50.698 de decese cauzate de coronavirus. Scoția a înregistrat 4.173 de decese, iar Irlanda de Nord, 839.

În total, până în prezent în Marea Britanie au fost înregistrate 55.710 de decese. Alte 181 de decese au avut loc în Anglia, Țara Galilor și Irlanda de Nord, începând cu data de 4 iulie, potrivit agențiilor de sănătate publică din Anglia, Țara Galilor și Irlanda de Nord.


Țările europene care au impus restricții pentru români. Ce condiții au pus

O româncă a devenit cunoscută în Marea Britanie. Aplaudată de milioane de oameni


Guvernul a anunțat luni seară că din 24 iulie va deveni obligatorie purtarea măștilor de protecție în magazine și supermarketuri, în caz contrar vor fi amendați cu suma de 100 de lire sterline.

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: