Cornel Ionică a fost demis la jumătatea lunii martie de către prefectul Emilian Dragnea, după ce a fost găsit incompatibil de Agenția Națională de Integritate (ANI).

Primarul Piteștiului a contestat ordinul prefectului Argeș.

În 2009-2010 Cornel Ionică era consilier local și viceprimar și a semnat o HCL prin care se închiria un spațiu, situat în incinta Centrului Cultural, Televiziunii Alpha, al cărui patron era tatăl ginerelui lui. „Am făcut prostia vieții mele. Nimeni nu m-a atenționat că nu este bine să fac asta. Puteam să-mi țin mâinile în buzunar, că trecea și fără votul meu. Acel vot a însemnat zece ani de umblat pe drumuri, iar acum mă poate costa funcția”, declara, pentru EVZ, Cornel Ionică.

„Eu nu l-am primit oficial, am fost informat, pe surse, de la ziariști. M-a sunat toată lumea, 30-40 de telefoane. Voi vedea în momentul în care îl am (n.r. – ordinul emis de prefect) ce va fi de făcut. Voi vedea cu juriștii ce e de făcut și ce o să fac. În momentul în care îl voi primi… Îl aștept. Și mă voi conforma din toate punctele de vedere ale legii.”, a declarat acesta, în ziua primirii ordinului de încetare a mandatului de primar al Municipiului Pitești.

 

Te-ar putea interesa și: