Evenimentul Zilei > Actualitate > Corlăţean: Este foarte importantă o poziţie comună euro-atlantică în ceea ce priveşte atitudinea Rusiei faţă de Ucraina
Corlăţean: Este foarte importantă o poziţie comună euro-atlantică în ceea ce priveşte atitudinea Rusiei faţă de Ucraina

Corlăţean: Este foarte importantă o poziţie comună euro-atlantică în ceea ce priveşte atitudinea Rusiei faţă de Ucraina

Ministrul Afacerilor Externe, Titus Corlăţean, a declarat că este foarte important că la nivelul comunităţii euro-atlantice să existe o poziţie comună în ceea ce priveşte atitudinea Rusiei în Ucraina.

"România a sprijinit mereu o coordonare foarte strânsă între Uniunea Europeană şi Statele Unite. Este foarte important să avem o poziţie comună, o atitudine fermă la nivelul comunităţii euro-atlantice atunci când vorbim despre atitudinea agresivă a Rusiei în Ucraina", a afirmat Corlăţean, la CNN, informează Agerpres.

El a arătat că "nu este surprinzător" şi poate fi de înţeles faptul că unele state UE au avut atitudini care au reflectat "anumite interese economice în domeniul securităţii energetice" în relaţia cu Rusia, dar a precizat că poziţia comună adoptată la nivelul Uniunii în ceea ce priveşte sancţiunile adoptate împotriva Moscovei reprezintă "un pas înainte".

Întrebat cât de departe ar trebui să meargă aceste sancţiuni în viziunea României, Titus Corlăţean a subliniat că scopul urmărit nu este acela de a adopta sancţiuni, ci de a determina Rusia să oprească orice fel de sprijin – politic sau militar – pentru separatişti şi să susţină procesul de pace lansat de preşedintele Ucrainei.

Şeful diplomaţiei române a adăugat că Rusia trebuie să accepte respectarea principiilor promovate de legile internaţionale – integritatea teritorială, suveranitatea unui stat.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News