Evenimentul Zilei > Politica > CORESPONDENȚĂ DIN ROMA. Klaus Iohannis: „Ceea ce se întâmplă în aceste zile la ICR, pe șest se schimbă conducerea, mă îngrijorează”
CORESPONDENȚĂ DIN ROMA. Klaus Iohannis: „Ceea ce se întâmplă în aceste zile la ICR, pe șest se schimbă conducerea, mă îngrijorează”

CORESPONDENȚĂ DIN ROMA. Klaus Iohannis: „Ceea ce se întâmplă în aceste zile la ICR, pe șest se schimbă conducerea, mă îngrijorează”

Aflat la Roma, președintele Klaus Iohannis a afirmat că este îngrijorat de ceea ce se întâmplă la ICR, spunând că "pe șest" se schimbă conducerea instituției. Șeful statului a mai spus că ICR trebuie scos din sfera trocurilor politice.

"Ceea ce se întâmplă în aceste zile la ICR, pe șest se schimbă conducerea, mă îngrijorează. Eu cred că ar fi nevoie de o dezbatere publică pentru a vedea cum vrem să structurăm institutul, cum să-l facem performant.  ICR trebuie scos din sfera trocurilor politice și să intre în sfera diplomației culturale", a spus președintele Klaus Iohannis. 

Radu Boroianu a fost desemnat, azi, prin vot, de plenul Senatului în funcţia de preşedinte al Institutului Cultural Român, acesta fiind propus de grupurile senatoriale ale PSD şi PLC. Boroianu a obţinut, la votul secret cu buletine, 64 de voturi pentru şi 49 împotrivă. Contracandidatul său pentru această funcţie – Iulian Tănase, propus de grupul PNL – a întrunit 49 de voturi pentru şi 64 împotrivă.

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: