Coreea de Nord lansează o nouă rachetă și amenință cu un război nuclear

Coreea de Nord lansează o nouă rachetă și amenință cu un război nuclear Coreea de Nord a lansat o rachetă în largul coastei de est. Sursa Foto: Arhiva EVZ

Paza de Coastă a Japoniei și armata sud-coreeană a anunțat duminică că a fost lansată o rachetă balistică de tip neidentificat din Coreea de Nord.

Coreea de Nord a spus că demonstraţiile de forţă militară conduse de SUA sunt echivalente cu „o avanpremieră a unui război nuclear".

Coreea de Nord a lansat o rachetă spre, în largul coastei de est

Statul Major interarme din Coreea de Sud a anunțat că racheta a zburat în largul coastei de est a Coreei de Nord

Se pare că racheta a căzut după 20 de minute de la lansare, în afara zonei economice exclusive (ZEE) a Japoniei.

Ne puteți urmări și pe Google News

Presa de stat nord-coreeană a difuzat o declaraţie a Ministerului Apărării care critica „gangsterii militari", Statele Unite şi Coreea de Sud.

Kim Jong-un amenință Coreea de Sud şi SUA

Lansarea a avut loc după avertismente ale oficialilor de la Seul şi Tokyo

Țara, înarmată nuclear, se pregăteşte să testeze luna aceasta o rachetă balistică intercontinentale (ICBM).

Toate activităţile Coreei de Nord în domeniul rachetelor balistice sunt interzise de rezoluţiile Consiliului de Securitate al ONU.

De fiecare dată, administrația de la Phenian a justificat testele ca fiind dreptul său suveran la autoapărare.

Ministrul Apărării din Coreea de Nord îi numește gangsteri militari pe SUA și Coreea de Sud

Potrivit presei nord-coreene, exercițiile efectuate de Statele Unite ale Americii în regiune duc la creșterea tensiunilor. Aceștia critică sosirea submarinului american cu propulsie nucleară USS Missouri în oraşul-port sud-coreean Busan.

„Forţele armate ale statului vor neutraliza temeinic încercarea SUA şi a forţelor sale vasale de a declanşa un război nuclear. Astfel, vor asigura în mod fiabil pacea şi securitatea în peninsula coreeană", se arată în declaraţia administrației de la Phenian, potrivit Reuters.s

Purtătorul de cuvânt a criticat, de asemenea, Coreea de Sud şi SUA. Cele două țări au organizat vineri, la Washington, cea de-a doua reuniune a Grupului Consultativ Nuclear. Aceasta a avut loc ca parte a eforturilor aliaţilor de a creşte demonstraţiile militare de forţă ca avertisment în regiune.